راهنمای گردشگری محلی

راهنمای گردشگری محلی یکی از رشته های خوب با بازار‌کار مناسب در ایران و جهان می‌باشد. همچنین یکی از دروس اصلی برای دریافت دیپلم گردشگری می‌باشد. در آموزش بوم گردی مباحثی چون: مفاهیم راهنمای محلی بومی، جاذبه‌های فرهنگی ایران، جاذبه‌های تاریخی و طبیعی ایران، صنایع دستی محلی، گونه‌های زیستی و اقلیمی، غذاهای بومی، جاذبه‌های معماری، جشن‌ها و آداب و رسوم محلی تدریس می‌شود. آموزشگاه بیلگی سایار پایا ارائه بهترین کیفیت آموزشی را در کلاس آموزش راهنمای گردشگری محلی با مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه‌ای (معادل ۱۲۰ ساعت آموزشی) تضمین می‌نماید.

معرفی دوره آموزش راهنمای گردشگری محلی

راهنمای طبیعت گردی (اکوتوریسم) بیلگی سایار

گذران اوقات فراغت با سفر به نقاط مختلف جهان که اصطلاحاً گردشگری یا توریسم (Tourism) نامیده می‌شود، یکی از مفرح‌ترین و در عین حال جذاب‌ترین سرگرمی‌های مردم در چند دهه‌ی اخیر است. نوع سفر، مقصد سفر و هدف از انجام سفر و بسیاری دیگر از ویژگی‌های عمومی انجام سفر، گردشگری را به دسته‌های مختلفی نظیر گردشگری تاریخی، گردشگری درمانی، گردشگری تفریحی، گردشگری داخلی و گردشگری محلی تقسیم کرده است.

یکی از گونه‌های گردشگری که البته بسیاری از ما ایرانی‌ها، خصوصا در ایام عید نوروز، با آن آشنا هستیم گردشگری داخلی (Domestic Tourism) است. گردشگری داخلی در واقع سفر به نقاط دیدنی و جذاب کشوری است که گردشگر در آن زندگی می‌کند. در کنار مفهوم گردشگری داخلی، مفهومی دیگر با نام گردشگری محلی (Local Tourism) نیز وجود دارد، که معنایی مشابه گردشگری داخلی دارد اما در مقیاسی کوچک‌تر. در واقع سفر به نقاط نزدیک به محل کار یا زندگی فرد برای گذران اوقات فراغت و لذت از دیدنی‌های موجود در منطقه، گردشگری محلی و به تبع آن فردی که اقدام به سفر می‌کند گردشگر محلی نامیده می‌شود.

راهنمای گردشگری محلی بومی کسی است که به جزئیات جاذبه های فرهنگی ، تاریخی و طبیعی شهرستان محل زندگی خود تسلط کامل داشته باشد. اصطلاح انگلیسی Domestic Tour Guide یا Domestic Tourism Tour Operators معادل راهنمای محلی گردشگران می باشد.

راهنمای محلی با شناخت کامل نسبت به موقعیت جغرافیایی و آداب و رسوم یک منطقه گردشگران محلی را راهنمایی می کند. راهنمای محلی همانند راهنمای گردشگری فرهنگی باید درباره محل زندگی خود اطلاعات کاملی داشته باشد و توانایی برنامه ریزی خوبی را داشته باشد. آشنایی با تمامی رسوم محل مورد نظر مانند: رسوم غذایی، آداب و رسوم محلی، موسیقی محلی، غذای محلی، مناطق دیدنی منطقه و … برای فردی که مسئولیت راهنمای محلی را برعهده می گیرد واجب می باشد.

راهنمای محلی تهران شغلی از رشته گردشگری در حوزه خدمات می باشد که دارای شایستگی هایی شامل: بکارگیری تعاریف و مفاهیم راهنمای بومی محلی، تبیین جاذبه های تاریخی بومی، تبیین جاذبه های فرهنگی بومی، تبیین جاذبه های طبیعی بومی می باشد و با استاندارد راهنمای محلی در ارتباط است.

افراد بومی و محلی یا به اصطلاح بَلَدهای محلی نقش بسیار پررنگ و مهمی در هدایت، تامین نیازمندی ‌های مادی و معنوی گردشگران دارند. هریک از این افراد می تواند با توانایی های بسیاری که دارند به جریان جهانگردی رونق ببخشند. این تاثیر به گونه ای است که حتی عدم کارایی آن ‌ها مانع از رشد و توسعه جهانگردی در کشورها می ‌شود. دوره آموزش راهنمای محلی نیز دقیقا با این هدف برگزار می شود، شرکت در این دوره فرصتی است تا علاقه مندان به این حوزه و افرادی که قدم در بخش گردشگری گذاشته اند توانمندی های علمی و عملی خود را افزایش دهند.

هر یک از این افراد به روند آشنایی گردشگران با تاریخ، طبیعت، سنت‌ ها و آداب ‌و رسوم محلی در مناطق روستایی و فراهم آوردن فرصت بازدید از جاذبه ‌های گردشگری این مناطق کمک شایانی خواهند کرد که به رشد و توسعه گردشگری روستایی و محلی منجر می ‌شود.

آموزش راهنمای گردشگری محلی

  • شغل راهنمای گردشگری محلی با مشاغلی چون راهنمای طبیعت گردی ، راهنمای گردشگری سلامت ، راهنمای گردشگری فرهنگی در ارتباط است.
  • مهارت های پیش نیاز شغل راهنمای گردشگری محلی، کسب مهارت و آموزش راهنمای عمومی گردشگری و اخذ مدرک فنی و حرفه ای می باشد.
  • گواهینامه و مدرک راهنمای گردشگری محلی فنی و حرفه‌ای (گواهینامه راهنمای بوم گردی) معادل ۱۲۰ ساعت سابقه آموزشی می باشد. همچنین با ترجمه رسمی این مدرک می توانید از مزایای مدرک بین المللی راهنمای گردشگری محلی و بوم گردی در کلیه کشورها جهت کار و استخدام و یا ادامه تحصیل بهره‌مند شوید. کد استاندارد مهارت راهنمای گردشگری محلی در سازمان آموزش فنی و حرفه ای: ۹۱/۹۴/۱/۲

شهریه دوره آموزش راهنمای گردشگری محلی (راهنمای بوم گردی) مطابق با مصوبه سازمان فنی و حرفه ای میباشد.

سرفصل های آموزش مهارت راهنمای گردشگری محلی :

  • شناخت ویژگی های تاریخی و جغرافیایی محلی (خاستگاه بومی)
    شناخت موقعیت جغرافیایی محلی ، شناخت شبکه های ارتباطی و تاسیسات زیر بنایی جهانگردی محل و …
  • شناخت صنایع دستی محلی
    آشنایی با تاریخچه صنایع دستی ، آشنایی با ویژگی های صنایع دستی محلی
  • شناخت ویژگی های طبیعی محلی
    توانایی شناخت ویژگی های طبیعی محلی ، آشنایی با طبیعت بومی ، آشنایی با جاذبه های طبیعی محلی
  • شناخت ویژگی های فرهنگی محلی
    آشنایی با میراث فرهنگی بومی ، آشنایی با زبان و گویش محلی ، آشنایی با انواع جاذبه های فرهنگی بومی
  • شناخت گونه های زیستی و اقلیمی
    آشنایی با تنوع زیستی بومی ، آشنایی با ویژگی ها و خاصیتهای دارویی انواع گونه های زیستی ، آشنایی با نوع اقلیم محل
  • شناخت الگوهای رفتاری و آداب معاشرت
    آشنایی با نحوه آداب معاشرت ، آشنایی با نحوه رفتاری راهنمایان محلی، آشنایی با نحوه میهمان نوازی ، آشنایی با چگونگی ارتباط با فرهنگ های گوناگون
  • شناخت زبان بین المللی
    آشنایی با نحوه مکالمه در زبان بین المللی ، شناخت واژه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محلی ، آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات سفر و تورگردانی ، شناسایی اصول مکالمه در زبان بین المللی
  • بکارگیری کمک های اولیه
    آشنایی با بهداشت عمومی در سفر ، آشنایی با بیماریهای رایج بومی ، شناسایی اصول کمکهای اولیه و فوریتهای امدادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *