۰تب

 

[dt_sc_h3 type=”” class=””]در مورد ظرفیتها و فرصتهای شغلی شهرستانها بیشتر بدانید[/dt_sc_h3]

[dt_sc_tabs_horizontal]

[dt_sc_tab title=”درباره”]

درباره گروه ها

[/dt_sc_tab]

[dt_sc_tab title=”اولین جشنواره ملی”]

مرکز ملی فرش ایران در راستای اجرای وظایف قانونی خود در زمینه شناسایی و معرفی آثار برگزیده و فاخر فرش دستباف با هدف برندسازی و ایجاد الگوهای مناسب تولید بویژه اجرای ماده ۱۴ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی اقدام به برگزاری اولین جشنواره ملی قالی فاخر با همکاری تشکل های صنفی فرش دستباف و سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان ها بویژه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در شهر هنرپرور نموده است.

 

[/dt_sc_tab]

[dt_sc_tab title=”ساختار و ارکان اولین جشنواره”]

با هدف انسجام و نظم بخشیدن به فرایند اجرایی جشنواره،‌ ساختار و ارکان این رویداد به شرح زیر می باشد:

شورای سیاست گذاری : این شورا با هدف تعریف و تبیین سیاست‌های کلان و تصمیم‌گیری‌های اصلی جشنواره فعالیت نموده و شامل رئیس مرکز ملی فرش ایران به عنوان رئیس شورا،‌ اعضای منتخب از مرکز ملی فرش ایران و اعضای ستاد راهبردی فرش دستباف کشور می‌باشد.

ستاد اجرایی : این ستاد که از شخصیت‌های حقوقی مرتبط در استان اصفهان تشکیل شده،‌ فرایند اجرایی مصوبات شورای سیاست‌گذاری و شیوه نامه اجرایی جشنواره را برعهده داشته و شامل استانداری اصفهان ، سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت استان اصفهان،‌ اتاق بازرگانی،‌ صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان و کاشان و مدیران تشکل‌های صنفی مرتبط با فرش دستباف اصفهان و نماینده شرکت برگزار کننده می باشد.

دبیرخانه دائمی : اتاق بازرگانی،‌ صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان

هیات داوران : شامل حداکثر ۷ نفر از داوران ملی و خبره در حوزه فرش دستباف از سراسر کشور و با هدف داوری فرش‌های راه‌یافته به جشنواره می‌باشد.

برگزارکننده: مجتمع توسعه ارتباطات پگاه اصفهان به عنوان برگزارکننده جشنواره،‌ کلیه فعالیت‌های مرتبط با جشنواره را پس از تایید ستاد اجرایی،‌ اجرا خواهد کرد.

[/dt_sc_tab]

[dt_sc_tab title=”اولین جشنواره ملی”]

آغاز ثبت نام : از ۲۰ خرداد ۱۴۰۱

مراسم اختتامیه و اهدای جوایز : اول مرداد ۱۴۰۱

هدف از برگزاری جشنواره : ۱)‌ معرفی تنوع و ویژگی های قالی ایرانی ۲)‌ ترغیب تولیدکنندگان و فروشندگان به تولید و عرضه قالی های فاخر ۳) ایجاد انگیزه مناسب برای بروز استعدادها،‌ نوآوری و خلاقیت در تولید با حفظ اصالت قالی ایران ۴)‌کمک به بازاریابی قالی های تولیدی

بخش های هفت گانه قالی در جشنواره :

این دوره از جشنواره برای قالی های نو بافت با حداکثر ۵۰ سال قدمت و در ۷ رشته برگزار می‌شود .شرکت کنندگان می‌بایست فرش‌های خود را در یکی از بخش‌های زیر به دبیرخانه اجرایی جشنواره معرفی کنند:

۱. فرش‌های کلاسیک عشایری و گبه ۲. فرش روستایی ۳. فرش‌های کلاسیک شهری باف با رجشمار کمتر از ۳۵ ۴. فرش‌های کلاسیک شهری باف با رجشمار بین ۳۵ تا ۵۰ ۵. فرش‌های کلاسیک شهری باف با رجشمار بیشتر از ۵۰ ۶. فرش‌های تمام ابریشم ۷. سایر : ( مدرن، زربافت، تصویری و …) با تشخیص هیأت داوران

* هر شرکت کننده مجاز به ارسال حداکثر سه تخته فرش در هر رشته می باشد.

مراحل شرکت در جشنواره :

۱) ثبت نام تولیدکنندگان، تاجران و مالکان قالی ( ورود به سایت جشنواره / مطالعه بخش‌های مختلف آن / کلیک روی گزینه ورود به جشنواره / تکمیل فرم اظهارنامه شرکت در جشنواره / دریافت کد رهگیری برای ثبت نام هر تخته فرش ) ۲)‌ انجام مرحله نخست داوری به صورت اولیه و غیرحضوری ۳) تماس با شرکت کنندگانی که قالی آن‌ها در مرحله نخست داوری تائید شده است ۴) هماهنگی برای ارسال قالی به شهر اصفهان و محل مشخص شده برای تحویل آن ۵) انجام مرحله دوم داوری به صورت حضوری توسط داوران ملی ۶) برگزاری و آغاز نمایشگاه قالی های برگزیده برای متخصصان حوزه فرش دستباف و عموم مردم ۷) برگزاری مراسم اختتامیه و تقدیر از قالی های فاخر جشنواره

[/dt_sc_tab]

[dt_sc_tab title=”بودجه برگزاری اولین جشنواره”]

بودجه برگزاری اولین جشنواره قالی فاخر و گفت و شنودهای غیر رسمی
اولین جشنواره ملی قالی فاخرعلی میرجمالی دبیر اجرایی اولین جشنواره ملی قالی فاخر درخصوص برگزاری و اجرای جشنواره گفت: این جشنواره رویداد بزرگی بود که پس از ۸ سال برگزاری به عنوان یک رویداد جانبی در کنار نمایشگاه فرش دستباف تهران، درقالب یک جشنواره مستقل در شهر اصفهان برگزار شد و برای انتقال و برگزاری آن زحمت فراوانی کشیده شد و این نخستین باری بود که چنین فعالیتی در سطح ملی در شهر اصفهان برگزار می شد.

میرجمالی ضمن تشکر از همه عوامل اجرایی جشنواره گفت : هرچند برگزاری چنین برنامه‌هایی آن‌هم برای نخستین بار و در زمان اندک و بدون مدل دقیق مشابه قبلی، کار دشواری است اما به لطف اعضای ستاد اجرای که همگی باهدف هم افزایی و برگزاری اثربخش این جشنواره همکاری کردند، به گفته مدیران مرکز ملی فرش و حاضران در رویدادهای مشابه قبلی، به شیوه قابل قبولی برگزار شد. البته خالی از اشکال نبود اما باتوجه به منابع زمانی و مالی موجود، به گفته همه فعالان این حوزه، جشنواره ارزش‌مندی بود.دبیر اجرایی اولین جشنواره قالی فاخر ادامه داد: اما متاسفانه در کنار همه عزیزانی که خالصانه و بدون چشم‌داشت در برگزاری این رویداد همکاری کردند، عزیزان دیگری نیز بودند که خارج از گود اجرایی به بیان مطالبی پرداختند که نه تنها مستند نبود بلکه از واقعیت اجرایی فاصله بسیاری داشت. یکی از این موارد بودجه اجرای این پروژه بود که به نقل بعضی از افراد تا ۲ میلیارد ذکر شده است!

این که این عدد و رقم از کجا و به استناد چه مدارکی مطرح شده و پدیدآورنده این اخبار چه انتفاعی خواهد برد اما به عنوان دبیر اجرایی جشنواره که از روز نخست تا انتها و حتی تا همین زمان که این مطالب را بازگو می کنم همچنان درگیر این پروژه هستم بر خود واجب دانستم که دراین خصوص مواردی را بیان کنم.

 

اولین جشنواره ملی قالی فاخر

قرارداد اجرای جشنواره بین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان و مجتمع توسعه ارتباطات پگاه اصفهان طی قرارداد شماره ۱۱۷۷۳۷/۱۰۴ بسته شد و بودجه آن توسط مرکز ملی فرش ایران به حساب سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان واریز شد و طبق ماده ۳ این قرارداد، ‌مبلغ کل قرارداد ۴.۸۸۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال برابر با چهارصد و هشتاد و هشت میلیون و پانصد هزار تومان می باشد.

برگزار کننده موظف بوده است با توجه به بودجه دراختیار، صفر تا صد برگزاری این جشنواره را مدیریت کند. شامل هزینه‌های مرتبط با اطلاع‌رسانی، وب سایت جشنواره، هیات داوران، برگزاری نمایشگاه، برگزاری مراسم افتتاح و نشست خبری و اختتامیه، جوایز برگزیدگان، امور رسانه‌ای، چاپ ۲۰۰ جلد کتاب جشنواره، تهیه مالتی مدیای جشنواره، ویژه نامه جشنواره، تامین محل نگهداری قالی ها، هزینه‌های مربوط به دریافت و ارسال و بیمه قالی ها و … .

ضمن آن که بر اساس قرارداد یاد شده این بودجه مرحله به مرحله و بر اساس پیشرفت پروزه و اجرای تعهدهای برگزار کننده از طرف سازمان پرداخت شده و خواهد شد، به این معنا که هنوز پروژه جشنواره تمام نشده و همچنان ما برای اجرای یک سری فعالیت های مرتبط با بعد از جشنواره مشغول اجرا هستیم که با ارایه گزارش ها و مستندهای مربوط به آن به سازمان، مانده بودجه نیز پرداخت خواهد شد.

باتوجه به این که بودجه تخصیص یافته در برابر هزینه‌های بالای برگزاری و ملی بودن رویداد کفایت نمی‌‌کرد، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان به‌عنوان دبیرخانه دائمی جشنواره در اصفهان، انجام و تامین بخشی از موارد را برعهده گرفت، شامل : تامین محل برگزاری مراسم افتتاح و نشست خبری، تامین محل برگزاری مراسم اختتامیه و پذیرایی از مهمانان، میزبانی از جلسه های برگزار شده با رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و معاون وزیر صمت در اصفهان که جا دارد از رئیس محترم اتاق بازرگانی و همکاران ایشان که در ستاد اجرایی همکاری داشتند، تشکر کنم.

میرجمالی در پایان این گفت و گو ضمن تشکر از مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بویژه معاون بازرگانی سازمان و همچننی رئیس اداره فرش و همچنین همه اتحادیه ها و تشکل های صنف و نیز اتاق بازرگانی اصفهان و بویژه از اعضای تیم اجرایی که به‌خصوص در نمایشگاه قبول زحمت فراوانی داشتند، گفت: به عنوان دبیر اجرایی جشنواره از همه عزیزان اصفهانی و غیر اصفهانی که از دور و با فاصله از قلب اجرایی جشنواره درمورد آن اعلام نظر می‌کنند دعوت می‌کنم در محیطی حاکم بر انصاف و حقیقت‌جویی حضور داشته باشند و در مورد هرموضوعی که علاقه‌مند باشند درخصوص جشنواره بدانند با کمال میل گفت و گو کنیم و به دور از حاشیه سازی و تخریب،‌ نقاط قوت و ضعف این رویداد را بررسی کنیم و از همه فعالان حوزه فرش دستباف، هنرمندان و کارشناسان این حوزه خواهش می‌کنم برای بهبود و رشد این رویداد در شهر اصفهان و قوام یافتن آن، با دبیرخانه همکاری کنند و با مشارکت خود، نام اصفهان و فرش اصفهان و هنر اصفهان را همچون گذشته درخشان و پویا و خلاق بخواهند و ببینند.

[/dt_sc_tab]

[/dt_sc_tabs_horizontal]

[dt_sc_tabs_vertical]