تولید محتوا دقیقا چیست؟
تعرفه تولید محتوا چقدره؟
چه اهمیتی داره که تولید محتوا کنیم؟
تولید محتوا چیست؟
برای شروع بحث تولید محتوا بد نیست به یک خاطره اشاره کنم. عید امسال در یک جمع خانوادگی با یکی از فامیلها که عید به عید رویت میشه این مکالمه رو داشتم:
فامیل کنجکاو: خب جوون، کارت چی هست؟
من: کارشناس تولید محتوا هستم.
فامیل ما یه کم بحث کرد، انگار جواب من رو متوجه نشده و کمی گیج شده بود. بعد از کمی مکث با حالت دودلی پرسید:
فامیل کنجکاو: تولید محتوا چی هست؟ دقیقا چی تولید می کنید؟
من: 😮😮😯
برام واقعا عجیب بود که فامیل ما هیچ ایده ای درباره کار من نداشت. اولش یه کم عصبانی و کلافه شدم. ولی یه خورده بعد نشستم فکر کردم که خب این فرد هیچگاه با زمینه کاری من آشنایی نداشته و طبیعیه که تعریف تولید محتوا رو ندونه. فکر کردم ببینم من چطور باید تولید محتوا رو برای فردی که هیچ آشنایی با این حیطه نداره توضیح بدم. واقعیت این بود که منم جواب درستی برای سوالی که ازم پرسیده شده بود آماده نداشتم. به طور کلی در تعریف محتوا میشه گفت محتوا روش اصلی برقراری ارتباط و هر چیزی هست که برای ما آدم ها قابل درک باشه. پس میشه گفت همه ما آدمها به نوعی در گفتگوها و ارتباطات روزانه مون در حال تولید محتوا هستیم. در اینصورت باید بگم من یه کارشناس تولید محتوا به صورت حرفه ای هستم . در تعریف حرفه تولید محتوا میشه گفت:
تولید محتوا تولید پیام های قابل درک به شیوه های نوشتاری، صوتی ، دیداری و ویدیویی هست که با اهدافی مانند کسب درآمد، آموزش و یا انتقال پیام های کسب و کارها به مخاطبین تولید میشه و در رسانه ها و فرمت های مختلف قابل انتشار و عرضه هست.
حالا کار یه متخصص تولید محتوای حرفه ای اینه که پیام رو به جذاب ترین و بهترین حالت به مخاطبین احتمالی ارایه کنه. دلیل اینکه امروز تولید محتوا تبدیل به یه شغل شده هم اینکه که کسب و کارها متوجه اهمیت تولید محتوای حرفه ای و اهمیت انتقال پیامشون و جذب مخاطبین به سمت خدمات و محصولات خودشون از طریق ابزار قدرتمندی به اسم بازاریابی محتوایی افتادن.
شانس موفقیت کسب و کار شما در اینترنت بدون تولید محتوای حرفه ای = خوردن سوپ با چنگال !!!
این یعنی شما تقریبا هیچ شانسی برای موفقیت در فضای اینترنت بدون تولید محتوای حرفه ای و مطابق استانداردهای موتورهای جستجو مثل گوگل ندارید! بی دلیل نیست تولید محتوا مهمترین و تاثیر گذارترین روش در برنامه بازاریابی و استراتژی بازاریابی دیجیتال بسیاری از شرکتهاست.
تولید محتوا روشی برای ارسال پیام از طریق نوشتن ، طراحی ، ساخت و ضبط از طریق ابزارهای ارتباطی هست. هدف از تولید محتوا رسیدن به فروش بالاتر ، افزایش ترافیک سایت، افزایش وفاداری کاربران و …. است. محتوا روش معرفی خدمات و کالای شما به مشتریان بالقوه در فضای مجازیست . محتوا در تعریف ساده چیزیست که به زندگی مخاطب ارزشی رو اضافه میکنه. این ارزش میتونه آموزشی، خبری، سرگرم کننده و غیره باشد
در دنیای امروز با توجه به اینترنتی شدن کسب و کارها و ضرورت حضور کسب و کارها در فضای مجازی، سفارش کانتنت یا تولید محتوای با کیفیت یک ضرورت است. شما ممکن است اقدام به طراحی سایت برای معرفی محصولات و خدمات خود کنید. ولی بدون تولید محتوا و کانتنت با کیفیت سایت یا کسب و کار شما در فضای اینترنت شانس چندانی برای دیده شدن در گوگل و فضای پر از رقابت کسب و کارهای مجازی نخواهد داشت. شکلهای اصلی محتوا در دنیای امروز شامل تولید محتوای متنی، صوتی، تصویری و ویدیو ست.
تولید محتوا در گذر زمان دستخوش تغییرات زیادی شده است . در ابتدا بعد از پیدایش خط تولید و انتقال محتوا به شکل عملی و مفید تولید کانتنت یا محتوا فقط با نوشتن قابل انجام بود . با به وجود اومدن شیوههای جدید ارتباطی عرضه محتوا به شیوههای دیگری به جز متن نیز امکانپذیر شد. امروزه محتوا اهمیت بسیار زیادی در اینترنت و فضای وب داره . به طوری که شاهد عرضه شکلها و فرمتهای متنوع محتوایی در اینترنت هستیم. به طور کلی در حال حاضر محتوا در ۴ قالب اصلی قابل تولید است.
متن : بلاگ، رپرتاژ، مقاله، توضیحات محصول، نظرات و …
تصویر: عکس ، اینفوگرافیک
ویدیو: فیلم ، انیمیشن ، وبلاگ
پست صدا : پادکست ، رادیو ، نریشن
هر کدام از این قالبها مخاطب ، کانال ارایه و کارکرد ویژه خود را دارند. هر کدام از این قالبها علاوه بر قابلیت ارایه در یک وب سایت پلتفرمهای مختص به خود نیز دارند. به عنوان مثال محتوای ویدیویی که یکی از رو به رشد ترین انواع فرمهای محتواست به صورت شاخص روی یوتیوب و در کشور ما روی آپارات عرضه میشه . در ادامه این مطلب به توضیح بیشتر درباره انواع قالبهای تولید محتوا خواهیم پرداخت
تولید محتوای متنی یکی از اساسی ترین فاکتورهای رتبه بندی نتایج گوگل است. در این نوشته به بررسی عوامل تاثیر گذار بر کیفیت محتوای متنی می پردازیم. همچنین بهبود رتبه و سئو سایت با استفاده از تولید محتوای متنی و نقش سایر عوامل داخلی و خارجی در بهتر دیده شدن محتوا و افزایش رتبه با کلمات کلیدی در نتایج جستجوی گوگل مورد بررسی قرار می گیرد.
✶
دسته بندی مطالب
اهمیت تولید محتوا
نحوه تولید محتوای با کیفیت
سفارش تولید محتوا
فصل اول:
اهمیت تولید محتوا
یکی از مهمترین عوامل رتبه دهی گوگل به سایت ها کیفیت تولید محتواست. بی دلیل نیست که وب سایت های مطرح توجه ویژه ای به بازاریابی محتوایی پیدا کرده اند. تولید محتوای متنی اولین راه و موثرترین روش برای معرفی محصولات و خدمات به مخاطبان اینترنت است. ممکن است در ابتدا این مبحث کمی پیچیده به نظر برسد. ولی با کمی دقت می توانیم به اهمیت و نقش سئو در بازاریابی دیجیتالی و افزایش فروش شرکت ها پی ببریم.
چرا به تولید محتوا برای سایت و شبکههای اجتماعی نیاز داریم؟ هزینه تولید محتوا چقدر است؟ محتوا چه تاثیری بر سئو و بهبود رتبه سایت در گوگل دارد؟
به احتمال بسیار زیاد شما هم مثل خیلیهای دیگه برای جستجوی خدمات، خرید کالا، گرفتن جواب سوالات یا دیدن نظرات دیگران درباره یک موضوع یا محل شروع به جستجو در گوگل میکنید. گوگل به طور متوسط روزانه جواب ۴ میلیون سوال کاربرانش در سراسر دنیا رو میده.وقتی شما توسط گوگل چیزی رو جستجو می کنید لینکهایی که در صفحه نتایج نشون داده میشوند محتوا هایی هستند که توسط سایر کاربران اینترنت با مقاصد مختلف تولید و در فضای اینترنت منتشر شده اند چه حواسمون باشد چه نه ما روزانه مصرف کننده حجم قابل توجهی از محتوا هستیم. در حقیقت محتوا عاملیه که شما رو در گوگل به جویندگان و مخاطبین احتمالی خدمات یا محصولات شما مرتبط میکنه. پس به صورت ساده می توانیم نتیجه بگیریم هر چه تولید محتوای بهتری داشته باشیم شانس بیشتری برای دیده شدن داریم. در ادامه مطلب اهمیت، نحوه و عوامل موثر بر تولید محتوا رو مورد بررسی قرار داده ایم.
اگر می خواهید محتوای سایت شما بیشتر مورد توجه قرار بگیرد باید درک درستی از نحوه جستجوی کاربران در موتور جستجوی گوگل داشته باشید. پروسه جستجوی کاربر برای یک خدمت اصطلاحا سفر مشتری گفته می شود. نقشه سفر مشتری مسیریست که یک مخاطب هدف تا تبدیل شدن به مشتری کالا یا خدمات شما طی میکند.
گوگل بارها اعلام کرده که هدف تولید محتوا باید پاسخ به نیاز کاربران باشد. در حقیقت تمام عوامل رتبه بندی گوگل و الگوریتم های پیچیده و دائما در حال تغییر گوگل، حول محور ایجاد یک تجربه مطلوب و کسب رضایت کاربران از جستجو و یافتن پاسخ درست در کمترین زمان تدوین شده است.
برای روشن شدن مطلب پیشنهاد می کنیم همین الان به صفحه جستجوی گوگل بروید و یک عبارت را جستجو کنید. فرض کنید بهنام ( کاربر فرضی ) که یک صاحب کسب و کار است نیاز به طراحی یک انیمیشن برای تبلیغات و بازاریابی ویدیویی محصولات و شرکت خود دارید. او نیاز به فردی دارد که تولید یک انیمیشن را به او سفارش دهد. بهنام در گوگل عبارت ” سفارش انیمیشن” را جستجو می کند. صفحه SERP ( صفحه نتایج جستجوهای گوگل) نتایج زیر را نشان می دهد.
در تصویر می بینیم که برای عبارت “سفارش انیمیشن” حدود ۱۷۳۰۰۰۰۰ نتیجه توسط گوگل پیدا شده !!!! این نتایج تمامی صفحات و آدرس های اینترنتی را شامل می شود که توسط گوگل به نوعی مرتبط با عبارت مورد نظر تشخیص داده شده اند. حالا سوال اینجاست که چه تعدادی از این صفحات و سایت های اینترنتی توسط بهنام مشاهده می شود؟ در این جنگل محتوا هر سایت یا مطلب چقدر شانس برای دیده شدن دارد؟
بر اساس بررسیها از هر ۱۰۰ نفری که در گوگل یک عبارت را جستجو می کند ۹۱ نفر فقط روی نتایجی که در صفحه اول نمایش داده می شود کلیک می کنند. حدود ۷۰ درصد افراد روی ۳ لینک اول و ۳۳ درصد از افراد فقط روی اولین لینک کلیک می کنند. نمودار زیر درصد تقسیم درصد کلیک و ایمپرشن روی لینک های نمایش داده شده در صفحات ۱ تا ۱۰ گوگل را نشان می دهد. هر کسب و کاری برای دیده شدن در فضای اینترنت و دستیابی به حجم عظیم مشتریان آنلاین اینترنتی نیاز به قرار گرفتن با کلمات کلیدی خود در صفحه اول و رتبه های بالای گوگل دارد. کسب و کارهای موفق اینترنتی جواب را در بازاریابی محتوایی و تولید محتوا طبق اصول و استانداردهای گوگل یافته اند.
عکس و نمودار بالا و اطلاعات ارائه شده، اهمیت قرار گرفتن در صفحه اول نتایج و تاثیرگذاری فوق العاده قرار گرفتن سایت در جایگاه ۱ تا ۳ نتایج را به خوبی نشان می دهد.
فصل دوم:
نحوه تولید محتوا
برای تولید محتوا از کجا شروع کنیم ؟
یک محتوای با کیفیت چه مشخصه هایی دارد؟
چطور محتوایی بنویسیم که در گوگل رتبه بالاتری بگیرد؟
سوالات زیادی برای نحوه تولید محتوای متنی با کیفیت وجود دارد. موضوع، پیدا کردن و نحوه استفاده از کلمات کلیدی ، استفاده از اصول کپی رایتینگ و عوامل دیگر همه و همه بر کیفیت محتوای تولید شده تاثیر می گذارند. در این بخش به بررسی روش ها و تکنیک های تولید محتوا و توضیح برخی اصول کاربردی برای تولید محتواهای بهینه برای گوگل می پردازیم.
قبل از هر چیز باید مشخص کنید که می خواهید چه موضوعاتی را پوشش دهید و چه مخاطبی را جذب کنید. برای این قضیه باید پرسونای مشتری و مخاطب هدف خود را بشناسید. تولید محتوای شما می تواند به پاسخ دادن به سوالاتی که مخاطب شما درگیر یافتن پاسخ آنهاست بپردازد یا راهکارها یا مطالبی که برای مخاطب هدف شما جذاب است را پوشش دهد. برای یافتن موضوعات باید کاملا پرسونای مشتری هدف خود را بشناسید، خود را جای او گذاشته و برای مخاطب موضوعات جذاب و مفید طراحی کنید. اگر تولید محتوای شما نتواند مخاطب هدف شما را با خود درگیر کند بازاریابی محتوایی شما تاثیر گذاری لازم را نخواهد داشت. برای مثال چندین پیشنهاد موضوع برای تولید محتوا برای سایت ها و شرکت های مختلف را در زیر معرفی میکنیم
۱
تولید محتوا برای شرکت خدمات معماری
مقالات و مطالبی درباره سبک های معماری
روش چیدمان و دکوراسیون داخلی
تاثیر رنگ ها در طراحی داخلی
۱۰ نمونه ویلای لوکس مدرن
سبک های نمای ساختمان های مسکونی
نقشه های پیشنهادی برای ساخت ویلا
۲
پیشنهاد محتوا برای فروشگاه اینترنتی لوازم آرایشی بهداشتی
۴ نکته درباره استفاده درست از کانسیلرها
مژه مصنوعی چیست
تاثیر رنگ کرم پودر بر جذابیت چهره
روش های مراقبت صورت
لوازم آرایشی کرولتی فری چیست
آموزش استفاده از لاک ژل
چطور در سرمای زمستان از پوست صورتمان مراقبت کنیم
۳
موضوعات پیشنهادی برای سایت فروش لوازم و لباس ورزشی
بهترین تردمیل ها برای استفاده در خانه
تمرین های یوگا در زمان بارداری
یوگا مادر و کودک چیست؟
چطور در منزل یک باشگاه خانگی تجهیز کنیم ؟
۵ راهکار جلوگیری از مصدومیت در ورزش های رزمی
کلمه کلیدی می تواند یک کلمه یا یک عبارت باشد. تعیین کلمه کلیدی با هدف معرفی خدمات و محصولات و جذب کاربران و مخاطبین هدفی که به دنبال آن خدمات یا محصولات هستند انجام می شود. هر محتوا شامل یک کلمه کلیدی اصلی و چندین کلمه کلیدی ثانویه است. برای بررسی و انتخاب کلمه کلیدی باید به قصد کاربر از جستجو یا user intent در مفهوم سئو توجه کرد.
همچنین برای هر کلمه کلیدی تعدادی کلمه کلیدی مرتبط و هم خانواده وجود دارد که به اصطلاح ” ابر کلمات کلیدی ” نامیده می شود. برای مثال اگر شما یک شرکت نرم افزاری دارید ممکن است قصد تولید محتوا با کلمه کلیدی طراحی سایت را داشته باشد. در این حالت ابر کلمات کلیدی شامل کلماتی مانند هزینه طراحی سایت ، سفارش طراحی سایت، طراحی سایت با وردپرس، طراحی سایت اینترنتی ، طراحی فروشگاه اینترنتی و …. می باشد. اینها کلماتی هستند که توسط مخاطب هدف شما جستجو می شود و در صورت استفاده مناسب از آنها در محتوای خود می توانید با این کلمات هم در نتایج جستجوهای گوگل نشان داده شوید. این مسئله علاوه بر افزایش ترافیک و رتبه باعث آشنایی بیشتر مشتریان و کاربران با خدمات شما می گردد.
در بسیاری از موارد ممکن است شما اولین نفری نباشید که اقدام به نوشتن مطلب درباره موضوعی خاص می کنید . نخستین گام قبل از شروع نگارش بررسی سایر مطالبی است که درباره آن موضوع توسط دیگر سایت ها نوشته شده است . برای شروع به صفحه گوگل بروید و موضوع مورد نظر خود را جستجو کنید
تصویر بالا لیستی از عباراتی را نشان می دهد که حول عبارت هدف شما در مناطق جغرافیایی نزدیک به شما توسط سایر کاربران در گوگل جستجو شده است. بسیاری از این کلمات می تواند هدفگیری متفاوتی از هدف سایت شما داشته باشد. ولی بسیاری دیگر از این عبارات شامل کلماتیست که می توانید در متن خود گنجانده و محتوای خود را عمیق تر و با کیفیت تر کنید.
تصویر بالا لینک صفحاتی را نشان می دهد که با موضوعاتی مشابه موضوع هدف بررسی شده در صفحه اول گوگل هستند. صرف بودن این مطالب در صفحه اول و رتبه های بالای گوگل نشان دهنده این نکته است که این مطالب بیشتر از سایرین توجه مخاطبین گوگل را به خود جذب کرده اند. همچنین در عکس های نمایش داده شده در نتایج جستجو شاهد تمرین یوگا مادر و کودک بر روی مت یوگا در تصاویری گویا و جذاب هستیم. این تصاویر به فردی که مایل به دیدن تصاویر مرتبط با عبارت یوگا مادر و کودک باشد کمک می کند. پس برای گرفتن رتبه بالا لازم است ابتدا بررسی کنیم که این مطلب به چه نکاتی پرداخته اند.
یکی از بهترین روش ها برای بررسی رقبا و تولید محتوای مفیدتر تکنیک آسمان خراش است. این روش برای نخستین بار توسط برایان دین ابداع شد. همچنین اگر به انتهای صفحه SERP گوگل نگاه کنید لیستی از عباراتی را می بینید که توسط سایر کاربران جستجو شده است. توجه به این عبارات و استفاده از این ترکیبات در محتوای شما می تواند به پر و پیمان شدن مطلب شما و رتبه گرفتن برای آن عبارات نیز کمک کند.
موضوعات با کیفیت پایین و کم عمق شانسی برای گرفتن رتبه های بالا در گوگل ندارند. گوگل با معرفی الگوریتم پاندا و گوگل E-A-T به خوبی این مسئله را تشریح می کند. یک محتوای خوب محتوایی است که موضوع را از همه جوانب پوشش دهد و به سوالات مخاطبین پاسخ دهد. برای تولید چنین محتوایی باید ابتدا سوالات مختلفی که کاربران در ذهن دارند را بررسی کرده و در محتوا به این سوالات پاسخ دهیم. یک کارشناس تولید محتوای حرفه ای می تواند به خوبی یک مطلب با کیفیت و مفید برای شما تولید کند.
برخی ابزارها برای پیشنهاد موضوعات وجود دارند. این ابزارهای آنلاین از الگوریتم های پیشرفته برای پیشنهاد موضوع استفاده می کنند. البته اکثر این ابزارها برای تولید محتوا به زبان انگلیسی طراحی شده اند و ممکن است در زبان فارسی ایرادات و کمبودهایی داشته باشند. همچنین این ابزارها گاها مبالغ زیادی را برای عضویت و خدمات به صورت ماهیانه به صورت دلاری نیاز دارند. با این حال کماکان برای گرفتن ایده بسیار کاربردی و مفید هستند. برخی از این ابزارهای پیشنهاد موضوع و محتوا که به صورت رایگان هم قابل استفاده هستند. یکی از بهترین این ابزارها ابزار google keyword planner است. علاوه بر آن ubersuggest نرم افزاریست که زبان فارسی را هم تا حد قابل قبولی ساپورت می کند و اطلاعات خوبی راجع به روند و تعداد جستجوی عبارت و عبارات مشابه و هم خانواده در اختیار می گذارد.
تولید محتوا با هدف بهبود رتبه سایت و ارتقا سئو سایت انجام می شود. در حقیقت تولید محتوا راه معرفی سایت شما به موتورهای جستجو مانند گوگل است و بدون شک موتور جستجو هم راه ارتباطی مخاطب و مشتریهای احتمالی با سایت شماست. وقتی شما محتوا تولید برای سایت اینترنتی تون می کنید در حقیقت دارید یکی از موارد زیر رو انجام میدهید
اطلاعات مفید و رایگان در اختیار مخاطبتون میگذارید
مشتریان بالقوه رو به سمت سایتتون می کشید تا با خدمات و محصولات شما آشنا بشند
کاربران و مشتریان فعلی تون رو حفظ می کنید
بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتنینگ ابزار بسیار قدرتمندی برای سئو سایت و ارتقا رتبه و ترافیک سایت محسوب میشه.تولید محتوا بخش اصلی سئو داخلی یا Inbound seo; سایتها می باشد. سئو به زبان ساده کلیه فرایندی است که باعث بهبود رتبه و جایگاه یک سایت با کلمات کلیدی مرتبط در موتور جستجوی گوگل میشه. یکی از اصلی ترین بخشهای سئو سایت تولید مطالب و پستهای مفید، منظم و طبق استانداردهای گوگل می باشد.
محتوای متنی یا نوشتاری هنوز اصلی ترین قسمت محتوای مورد نیاز و کاربردی برای افزایش رتبه سایت به شمار می رود. باید توجه کنید که محتوای متنی مورد تایید گوگل الزاما همان محتوایی نیست که در سایر رسانه ها و مدیوم ها کاربرد دارد. کانتنت مارکتینگ و تولید محتوای متنی سایت با سایر روشهای نگارش مانند مقاله نویسی ، گزارش نویسی و خبرنگاری تفاوتهای عمده ای دارد. پس اگر میخواهید سایتتان در گوگل رتبه خوبی داشته باشه باید اصول نگارش محتوا طبق استانداردهای گوگل رو یاد بگیرید . اگر می خواهید در زمانتون صرفه جویی کنید ما در کارلنسر تعداد زیادی نویسنده محتوا حرفه ای و فریلنسر رو گرد هم آورده ایم . این نویسندهها می توانند سفارش تولید کانتنت و تولید محتوای متنی سایت شما رو به سرعت، با کمترین هزینه و بهترین کیفیت به عهده بگیرند.
بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ ۳ برابر جذب مخاطب بیشتری از شیوههای بازاریابی سنتی دارد
کسب و کارهای کوچک که از بازاریابی محتوایی استفاده میکنند ۱۲۶% رشد بیشتری به نسبت رقباشون دارن
بیش از ۶۱ درصد خریدهای آنلاین بعد از خواندن یک مطلب در سایت در ارتباط با اون محصول انجام میشه
به راحتی میشود نتیجه گرفت محتوا تاثیر مستقیم و به سزایی روی رشد کسب و کارها دارد. در ادامه کمی در ارتباط با مراحل، برنامه و استراتژی تولید محتوا صحبت می کنیم.
مطلب آموزشی درباره نحوه طراحی سایت
گزارش نتیجه و اتفاقات بازیهای فوتبال لیگ برتر
مقاله پزشکی درباره اثرات مصرف میوه و سبزیجات بر سلامتی
پست اینستاگرامی یا استوری بازیگر محبوبتون
قسمت جدید سریال مورد علاقهتون توی سایت فیلیمو
تمام این موارد محتوا هستند. محتوا بخش زیادی از زندگی هر روزه ما رو تشکیل میده. ولی چرا محتوا چنین نقش فعالی در زندگی ما دارد؟ محتوا ما رو مطلع نگه میدارد، به سوالات ما جواب میدهد، ما رو سرگرم می کند ، برای گرفتن نتایج راهنماییمون میکند. تولید محتوا تاثیر مستقیم روی سئو سایت دارد. محتوای متنی اولین عامل برای رتبه دهی سایت هست.
سفارش تولید محتوای سایت از اصلی ترین فعالیت های متخصصین سئو هست. در حقیقت بازاریابی محتوایی بخش اساسی برای تدوین کمپین سئو و دیجیتال مارکتینگ است.
بازاریابی محتوایی یا کانتنت مارکتینگ یکی از روش های قدرتمند بازاریابی دیجیتال با استفاده از فرمتهای مختلف محتواست. در این روش برنامه اصلی بر بازاریابی و جذب مخاطب از طریق تولید و انتشار محتوای مفید و جذاب برای مخاطب است. برای بررسی بیشتر و آشنایی با این تکنیک صفر تا صد بازاریابی محتوایی را مطالعه کنید. برونسپاری دیجیتال مارکتینگ کسب و کار شما از طریق فریلنسرهای حرفه ای تولید و استراتژی محتوا به خوبی امکان پذیر است.
تصور کنید که نخستین استخدامی تیم خدمات مشتری در یک شرکت استارتاپی نوپا هستید. هر هفته، مشتریان جدیدی میگیرید و برخی آنها هم پشتیبانی میخواهند. وظیفه شما مدیریت این تقاضا است. اگر یک تیم استخدام کنید، میتوانید این درخواستهای رو به رشد را اولویتبندی کنید که البته این کار به معنای مدیریت کارمندان بیشتر هم است. با رشد تعداد کاربرانتان طبیعتا هزینههای پشتیبانی نیز افزایش مییابد.
نظرتان چیست که فهرستی از پاسخ پرسشهای متداول را تهیه کنید؟ در این صورت، کاربران میتوانند بدون مداخلۀ شما بسیاری از مسائل متداول را حل کنند. این مشابه همون چیزیه که به عنوان قسمت پاسخ به پرسشهای متداول یا FAQ در بسیاری از سایتهای شرکتها میبینید. در این صورت، نیازی نیست که کارکنان بیشتری را برای بخش پشتیبانی مشتری استخدام کنید و تیمتان فقط به مهمترین مسائل کاربران رسیدگی میکند. تحلیل بازگشت سرمایه (ROI) مشخص میکند که وقتی سرمایهگذاری اولیه زیاد است، ظرف سه تا پنج سال، هزینۀ پشتیبانی هر کاربر بسیار کاهش مییابد
در این سناریو، کار را با شناسایی نیازهای تجاری شروع میکنید. در این صورت، محتوا را بهعنوان یکی از راههای برآوردن آن نیاز استفاده می کنید. در نهایت، برنامهریزی میکنید که آن محتوا را تولید کنید. این الگوها اساسِ استراتژی محتوا هستند. تولید محتوا چه در راستای رفع نیاز یا در راستای بازاریابی محتوایی نیاز به یک استراتژی جامع و فراگیر دارد.
هر کدام از این قالبها مخاطب ، کانال ارایه و کارکرد ویژه خود را دارند. هر کدام از این قالبها علاوه بر قابلیت ارایه در یک وبسایت پلتفرمهای مختص به خود نیز دارند. به عنوان مثال محتوای ویدیویی که یکی از رو به رشد ترین انواع فرمهای محتواست به صورت شاخص روی یوتیوب و در کشور ما روی آپارات عرضه میشه . در ادامه این مطلب به توضیح بیشتر درباره انواع قالبهای تولید محتوا خواهیم پرداخت.
یک مهندس معمار یا سازنده هیچ وقت بدون داشتن نقشه شروع به ساخت یک ساختمون نمی کنه. برای تولید محتوا هم یک کارشناس تولید محتوای حرفه ای نیاز به نقشه و برنامه دارد. قدم اول تبیین یک برنامه و استراتژی تولید و انتشار محتواست. این قسمت به قدری اهمیت دارد که خیلی از متخصصین این حوزه معتقدند اگر استراتژی ندارید شروع به تولید کردن محتوا نکنید.
استراتژی محتوا حوزهای است که با تولید و توزیع محتوا نیازهای تجاری را برآورده میکند. افراد زیادی نویسنده محتوا هستند و به طراحی و تولید محتوا میپردازند. استراتژی محتوا به صورت ساده به این معنی است که فرد تأمل میکند و میپرسد چه محتوایی باید تولید کنیم و چرا؟
یک برنامه تولید محتوا جامع شامل مواردی مثل هویت برند، محصولات و خدمات ، شناخت مخاطب، تعیین اهداف، انتخاب لحن ، سبک و کانالهای ارتباطی انتقال محتوا و تعامل با مخاطب میشود.
در این مطلب بیشتر درباره تولید محتوای متنی صحبت خواهیم کرد. محتوای متنی هنوز موثرترین و قدرتمندترین فرمت ارائه محتوا در اینترنت هست. در مورد استراتژی محتوا در این لینک بیشتر بخوانید
مشاوره رایگان استراتژی تولید محتوا و بازاریابی محتوایی تخصصی برای رفع نیاز و ارتقای رتبه کسب و کار شما
دنیای اینترنت چیزی نیست جز مجموعه ای از لینکها. این لینکها سایتها و پایگاههای اطلاعاتی هستند که در بستر وب به هم مرتبط شده اند. در حقیقت کارکرد اصلی اینترنت همین لینک سازی و ایجاد ارتباط معنی دار است. پس عجیب نیست اگر لینک دهی اهمیت بسیار زیادی در تولید محتوای متنی وبسایتها داشته باشه.
لینک دهی و ساخت لینک بین صفحات اینترنتی ۲ صورت عمده دارد
لینک سازی داخلی: ایجاد لینکهای داخلی بین صفحات مختلف یک وبسایت
لینک سازی خارجی : ایجاد لینک بین صفحات سایت های متفاوت
لینک خارجی خروجی: لینک دادن و اشاره به منابع و محتوای قابل استناد در سایتهای دیگر
بک لینکهای ورودی: وقتی یک وبسایت دیگر به یک یا چند صفحه دیگر لینک می دهد
خیلی وقتها می بینیم که یک سایت محتوای خوبی تولید کرده، ولی آن محتوا اونجور که باید توی نتایج جستجو رتبه بالایی ندارد . یکی از مهمترین دلایل عدم لینک سازی داخلی و یا لینک سازی نامناسب و غیر اصولی است. لینک سازی در وبسایت مطلب خیلی مفصل و حرفه ای هست که نیازمند یه بحث مفصل و جداگانه است. اگر به این موضوع علاقه مندید مطلب نحوه تهیه لینک برای افزایش رتبه در گوگل رو مطالعه کنید. فقط به عنوان یک نکته در نظر داشته باشید برای لینک دهی داخلی باید از انکر تکست Anchor text استفاده بشه. به این صورت که با یه کلمه کلیدی مرتبط لینک داده بشه به صفحه مربوط به همون کلمه توی وبسایت. این تنها حالتیه که میشه از لینک سازی داخلی به عنوان یه ابزار قدرتمند برای افزایش رتبه در گوگل استفاده کرد.
هر صفحه ای در اینترنت با هدف خاصی ایجاد شده. گوگل EAT استاندارد سنجش کیفیت محتوای صفحات و آدرسهای اینترنتی توسط گوگل هست . این کلمه از ترکیب سه کلمه حرفه ای ، قدرتمند و قابل اعتماد (Expertise, Authority, Trustworthiness) درست شده . این یکی از استانداردهایی است که توسط اون گوگل مطالب رو رتبه بندی میکنه. برای اطلاعات بیشتر مطلب زیر را در سایت search engine land را مطالعه کنید. به طور خلاصه میشه گفت گوگل معتقده وبسایتها باید به کاربرها کمک کنن و برای آنها محتوای مفید و قابل استفاده داشته باشن.
به طور کلی میشه گفت استاندارد EAT صفحات اینترنتی با کیفیت رو در رتبه بالاتری قرار می ده. گوگل صفحه ای رو با کیفیت میدونه که مطالب و محتوای حرفه ای و مفید با توجه به نیاز کاربر تهیه می کنه. بر همین اساس گوگل استانداردهایی مثل YMYL و EAT رو طراحی کرده که درصد مفید بودن مطالب رو میسنجه و از اونها در رتبه بندی خودش برای سایت های مختلف استفاده می کنه
محتوای بنیادی یا Cornerstone content در حقیقت مقالات و مطالب شاخص سایت شما هستند. میشه گفت این مطالب هسته اصلی سایت را تشکیل می دهند. اینها در واقع همون صفحاتی هستند که شما میخواهید در نتایج جستجو در رتبههای بالا با کلمات کلیدی مرتبط نشون داده بشن. به این مطالب مقالات شاخص هم گفته میشه.
این مطلبها باید بسیار جذاب و مطابق اصول سئو نوشته شده باشند. از آنجا که مقالات شاخص و سنگ بنا معمولاً طولانی هستند، به خوانایی آنها توجه زیادی کنید. طبق توصیه افزونه یوست بهتره حداکثر ۲۵٪ جملات شامل بیش از ۲۰ کلمه باشد. همچنین از عنوان و زیر عنوان استفاده کنید و بیشتر از ۳۰۰ کلمه زیر یک زیر عنوان یا در یک پاراگراف قرار ندهید. علاوه بر اینها برای نوشتن محتوای بنیادی با کیفیت باید نکات زیر را در نظر داشت
تحقیق و پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب برای هر مطلب
لینک دهی داخلی مناسب از سایر مطالب وبسایت با کلمات کلیدی به محتوای بنیادی
ویرایش و به روز رسانی محتوا در بازههای زمانی
محتوای بنیادی اهمیت بسیار زیادی در سئو سایت و رتبه بندی گوگل داره
تولید محتوای اصولی یکی از رموز موفقیت اصلی تمامی کسب و کارهای موفق در فضای اینترنت هست. برای سایتی که تازه شروع به کار کرده رعایت نکات زیر حیاتی است
کامل بودن مطالب سایت و صفحات اصلی سایت مانند صفحه اصلی، درباره ما، قوانین و مقررات و تماس با ما و همچنین صفحات محصولات یا خدمات شما. اگر توضیح مفصل و مناسبی برای محصولات و خدماتتون نداشته باشید شانس زیادی در جذب مخاطب و مشتریان بالقوه ندارید.
حالا باید به نوشتن مطلب برای وبلاگ بپردازید. مطالب وبلاگ در صورت مفید بودن ، لینک دهی مناسب و انتشار منظم میتوانند کمک فوق العاده ای به سئو سایت بکنند. از این مطالب غافل نشوید
مطالبتون رو میتونید از طریق ایمیل یا شبکههای اجتماعی انتشار بدید و تعامل بیشتری با مخاطب داشته باشید. حتی در این مرحله میتوانید از تبلیغات کلیکای گوگل و سایر شیوههای تبلیغاتی هم استفاده کنید.
کیورد استافییگ (keyword stuffing) اصطلاحی بسیار شناخته شده برای اولید کنندگان محتوای حرفه ایه. در حقیقت این یکی از عواملیه که باعث میشه محتوای شما از نظر گوگل یه محتوای بی ارزش یا thin content ارزیابی بشه . این کار در حقیقت تکنیک تکرار و استفاده زیاد و مکرر از یک یا چند کلمه کلیدی در محتوای متنی هست. در اوایل کار موتورهای جستجو افراد به راحتی می توانستم از این روش برای ارتقا رتبه سایتشون توی سرچ گوگل استفاده کنن. در حقیقت با تکرار فراوان یک یا چند کلمه کلیدی توی یک صفحه وبسایت به راحتی میشد اون صفحه رو به بالای نتایج جستجوی گوگل آورد. مشابه این عمل رو میتوانید توی متن زیر ببینید.
این امر باعث خراب شدن تجربه کاربری بازدید کننده سایت می شد. تمام تلاش گوگل اینه که محتوای مفید و به درد بخور رو به کاربر نشون بده و تجربه کاربری بازدید کنندگان رو بهبود بده. این توصیه ایه که بارها از گوگل شنیدیم : برای کاربر تولید محتوا کنید.
با رشد و ارتقای الگوریتم گوگل و سایر موتورهای جستجو امروزه این تکنیک یه عمل غیر قابل قبول هست که به راحتی توسط گوگل تشخیص داده میشه. در حقیقت روباتهای خزنده گوگل به راحتی درصد تکرار یک یا چند کلمه کلیدی توی یک محتوا رو می سنجند. اگرروباتهای متوجه بشن شما از کیورد استافینگ استفاده کردید سایت رو پنالتی می کنند. این روش امروز جز روشهای سئو کلاه سیاه به شمار میاد و گوگل بسیار سختگیرانه با سایتهایی که از این روش استفاده کنند برخورد می کنه . اگر می خواهید سایتتون توسط گوگل پنالتی نشود و در صفحه نتایج نشون داده بشه به هیچ وجه از این روش استفاده نکنید.
اگر می خواهید رتبه پایداری در گوگل داشته باشید در تهیه بک لینک دقت کنید.شاید به سایتها یا سرویسهایی برخورده باشید که با یه هزینه نسبتا کم لینک سایت شما رو همزمان در تعداد زیادی سایت دیگه قرار میدهند. این سرویسها ادعا میکنن که خیلی سریع میتونن رتبه سایت شما رو توی گوگل ارتقا بدن. در حقیقت استفاده از این سرویسها راه مطمئنی است که سایت شما توسط گوگل جریمه یا به اصطلاح پنالتی بشه.
کاری که این سرویسها می کنن گرفتن تعداد زیادی بک لینک از سایتهای با کیفیت پایین برای سایت شما ست.الگوریتم جدید گوگل طوری طراحی شده که گاهی حتی تا چند بار در روز یک سایت رو بررسی می کنه. فرض کنید شما یه سایت جدید هستید که بک لینک ندارید یا تعداد کمی بک لینک دارید. به یک مرتبه رباتهای گوگل متوجه میشن تعداد زیادی سایت و وبلاگ مختلف به سایت شما لینک دادن. این اولین زنگ خطر رو برای گوگل به صدا درمیاره.
رباتهای گوگل شروع به بررسی سایتهایی که به شما لینک دادن می کنن. از اونجا که این سایتها به هر کسی که بهشون پول بده بک لینک میدن سابقه خوبی پیش گوگل ندارن. در حقیقت گوگل خیلی سریع متوجه میشه دلیلی که این سایتها به شما لینک دادن مفید بودن محتوای شما نبوده. این باعث میشه که گوگل یه کارت قرمز به سایت شما بده . علاوه بر اینکه رتبه سایت شما کم کیشه با توجه به سابقه بدی که براتون ایجاد شده کار خیلی سخت تر میشه. چون سایت شما اعتماد گوگل رو از دست داده و الان گوگل به تمام فعالیتهای شما به چشم تردید نگاه می کنه. توصیه ما در کارلنسر به شما اینه که گول کسانی که قول بالا آوردن وبسایت شما در گوگل در زمان کوتاه به صورت تضمینی میدن رو نخورید و پولتون رو دور نریزید.
با خرید بک لینک های بی کیفیت دیر یا زود گوگل متوجه تقلب سایت شما میشه و این تاثیر منفی زیادی روی رتبه سایت شما میگذارد.
سئو مبحث بسیار پیچیده و مفصلیه و نیازمند ساعتها بحث و بررسی است. گوگل بنا بر اعلام خودش بالای ۲۰۰ مورد رو در رتبه بندی و سنجش سایتها صفحات اینترنتی مختلف در نظر میگیره. سایت moz که یکی از سایتهای معتبر و قابل استناد در زمینه سئو و بررسی عملکرد موتور جستجوی گوگل هست مهمترین این عوامل رو طبق نمودار زیر در نظر می گیرد.
مطمئنا محتوای مفید و نوشته شده طبق اصول مورد تایید الگوریتم گوگل کار شما رو برای گرفتن رتبه بالاتر و قرار گرفتن در صدر نتایج گوگل خیلی کمک میکند. به جرات میشه گفت تولید محتوا یک سرمایه گذاری که در دراز مدت بازگشت سرمایه و سود آوری فوق العاده ای برای شما خواهد داشت. در این رابطه بیشتر بخوانید: اهمیت محتوا در سئوی سایت
اگر مایلید بدانید برای تولید محتوا باید از کجا شروع کنید باید به برخی موارد دقت کنید. باید برخی از سوالات زیر را از خود بپرسیم و به جواب هایش فکر کنیم. برخی از مهمترین این موارد از قرار زیر است:
۱
محتوای شما به چه هدفی تولید می شود؟ این هدف می تواند فروش، اطلاعات و آموزش، مسیریابی، معرفی خدمات یا … باشد.
۱
شناخت مخاطب هدف (پرسونای مشتری): استفاده کننده این محصول یا خدمات چه کسی است؟
۲
شناخت نیاز و رفتار مخاطب: مخاطب محصول و خدمات شما در اینترنت چه کلمات یا جملاتی را جستجو می کند؟ چه انتظاری دارد؟ دنبال جواب چه سوالی می گردد؟
۱
مطلب من به کدام سوال یا نیاز مخاطب پاسخ می دهد؟
۲
چطور مخاطب رو قانع که مطلب رو تا انتها دنبال کنه و با من همراه باشه ( مرحله تبدیل مخاطب به مشتری)
۳
نشر مطلب
۴
انتشار مطلب توسط شبکههای اجتماعی ، وبلاگها ، تبلیغات و سایر شیوههای اطلاع رسانی و تبلیغاتی برای بیشتر دیده شدن و جذب مخاطب بیشتر.
فصل سوم:
سفارش تولید محتوا
تولید محتوا موضوعی بسیار تخصصی و حرفه ایست. تولید یک محتوای اصولی نیاز به دانش، تخصص و اختصاص زمان فراوان دارد. ما در کارلنسر تعداد زیادی از بهترین فریلنسرهای متخصص تولید محتوا را گرد هم آورده ایم. فریلنسرهای ما می توانند با بهترین کیفیت و قیمت مناسب برونسپاری پروژههای تولید محتوای سایت و شبکههای اجتماعی شما رو به عهده بگیرند. اگر خودتان شخصا وقت یا امکان تولید محتوا رو ندارید می توانید از طریق کارلنسر تولید مطالب برای سایتتون رو برون سپاری کنید.
هزینه یا قیمت تولید محتوا به عوامل زیادی بستگی دارد. تولید محتوا یک رشته تخصصی به شمار میاد. برای مثال نوشتن یک مطلب درباره یک موضوع عمومی تفاوت زیادی با تولید یک محتوای تخصصی درباره رشتههای مهندسی یا پزشکی دارد. نویسنده تولید محتوا باید با موضوع و حیطه مورد نظر آشنایی داشته باشه و توانایی انجام تحقیقات تکمیلی در منابع فارسی یا انگلیسی و زبانهای دیگر رو داشته باشه. به طور کل ۳ عامل تاثیر گذار بر هزینه تولید محتوا از قرار زیر هستند:
حیطه و درصد تخصصی بودن موضوع
حجم محتوا و تعداد کلمات
حجم تالیفی یا ترجمه ای بودن محتوا
این ۳ عامل تاثیر عمده بر قیمت تولید محتوا دارند. ما در کارلنسر می توانیم کار تولید محتوای سایت شما رو با کمترین هزینه و بهترین قیمت انجام بدیم. فریلنسرهای تولید محتوا آماده ارائه خدمات و پیشنهادات خود برای پروژههای شما هستند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره هزینه تولید محتوا میتونید همین الان به صورت رایگان یک سفارش تولید محتوا ثبت کنید .
یک متخصص تولید محتوا مشخص میکند که کدام منافع تجاری از طریق محتوا تامین میشود . این فرد می تواند برای تولید و انتشار محتوا در طی یک بازه زمانی برنامه ریزی کند. ویژگیهای این نقش وابسته به منافع تجاری، محصولات و خدمات و استراتژی کلی شرکت است. خصوصیت یک محتوای خوب و تاثیرگذار این است که سایرین هم آن را میبینند. بدون در معرض دید مخاطب گذاشته شدن، چه مسألۀ تجاری را میتوانید حل کنید؟ ممکن است برای درک مخاطب لازم باشد که درباره شخصیتش تحقیق کنید. شاید هم، مصاحبه یا نظرسنجی انجام دهید. یک متخصص تولید محتوا می تواند شما را در تمامی این مراحل یاری کند.
هدف تیم کارلنسر از تهیه این مطلب آشنایی شما با تولید محتوا و راهنمایی برای تولید مطالب تخصصی و مفید بود. زمان را از دست ندهید و همین امروز شروع به تولید مطالب و محتوای مورد نیاز کسب و کار خود کنید. بدون شک با افزایش ترافیک و مشتریان خود بعد از مدتی کوتاه بیشتر پی به اهمیت تولید محتوا خواهید. اگر مایل به برونسپاری پروژههای تولید محتوا سایت خود هستید کارلنسر با کمال افتخار می تواند پروژههای شما را به عهده بگیرد.
همچنین لطفا سوالات و نظرات خودتون درباره این مطلب رو از طریق کامنتها با ما در میان بذارید. خوشحال میشیم که نظرات شما رو مطالعه کنیم و با شما تعامل بیشتری داشته باشیم.
تولید محتوا چه انواع دارد؟
۴ نوع معمول محتوا شامل محتوای متنی، تصویری، صوتی و ویدیویی می باشد.
هزینه تولید محتوا چقدر است؟
قیمت تولید محتوای متنی بسته به زمینه و موضوع محتوا و کیفیت کار نویسنده ها متفاوت است. برای تخمین هزینه تولید محتوای متنی می توانید از ماشین حساب محاسبه تعرفه تولید محتوای کارلنسر به صورت رایگان استفاده کنید.
چطور محتوای محصولات و خدمات وبسایتم رو سفارش دهم؟
با ثبت یک پروژه رایگان در کارلنسر می توانید از خدمات فریلنسرهای تولید کننده محتوا ااستفاده کنید
محتوای مناسب برای سئو سایت چه خصوصیاتی دارد؟
موتور جستجوی گوگل عوامل زیادی را برای بررسی کیفیت محتوا و رتبه بندی صفحات سایت ها در نظر میگیرد. تراکم کلمات کلیدی، روان بودن متن، ارایه توضیحات جامع و پاسخ به سوالات مخاطب محتوا برخی از این عوامل است.
بخش نظرات و دیدگاه ه