دستورالعمل نظارت میدانی بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال، ذیل تبصره ۲ قانون بودجه کشور dastor
ماده ۳: هماهنگیهای قبل از مراجعه حضوری
ناظر بایستی ابتدا طرحهای مورد نظر خود جهت نظارت را بارگیری نموده و حداکثر ۲۴ ساعت قبل از مراجعه حضوری، از طریق گزینه تماس و مطابق سوالات تماس، با مجری تماس تلفنی برقرار نماید.
الف- مسیر دریافت طرح در اپلیکیشن پایش
۱. ورود به اپلیکیشن پایش
۲. دریافت طرح
۳. بارگیری طرح
نکته مهم: توجه شود که برای بارگیری طرح، بایستی به اینترنت دسترسی داشته باشید.
ب- تعیین وضعیت اولیه نظارت
۱. برای شروع نظارت، پس از ورود به اپلیکیشن، وارد قسمت »طرحهای بارگیری شده« شوید.
۲. در این قسمت، طرحهایی که قبلاً برای نظارت انتخاب کردهاید و هماهنگی الزام برای مراجعه حضوری را انجام دادهاید، قابل مشاهده است.
۳. گزینه »شروع پایش« را انتخاب نمایید تا اطلاعات طرح، نمایش داده شود.
ت- سوالات تماس
۱. سلام، خانم/آقای …. (نام و نام خانوادگی مجری) …….؟!
۲. من …… (نام خانوادگی ناظر) …… ناظر اداره کار هستم، اطلاعات شما به عنوان دریافتکننده تسهیلات …. (مبلغ تسهیلات درج شده در اپلیکیشن و دستگاه پرداختکننده تسهیلات اعلام گردد؛ به عنوان مثال: ۵۴ میلیون تومان وام از کارگروه امداد امام خمینی) …… برای اجرای طرح…… (عنوان طرح بیان گردد) …… در سامانه اشتغال کشور ثبت شده است.
۳. جهت نظارت از طرحتون میخواستم مراجعه کنم (اعلام زمان مورد نظر ناظر به مجری).
۴. در صورتی که مجری با زمان اعلام شده توسط ناظر موافق نبود، زمان دیگری هماهنگ شود.
۵. از مجری خواسته شود مدارک مرتبط با طرح (مجوز، پروانه کسب، مدارک مهارتی، اجارهنامه، اسناد بانکی، وثایق و غیره) را در زمان نظارت، در دسترس داشته باشد.
۶. آدرس دقیق محل اجرای طرح، از مجری دریافت شود.
ماده ۳: تعیین وضعیت در تماس تلفنی (تماس قبل از مراجعه)
ناظر بایستی قبل از مراجعه به محل اجرای طرح، با مجری تماس گرفته و هماهنگی الزام جهت مراجعه صورت پذیرد. ممکن است در تماس، با شرایطی مواجه شوید که به واسطه آن نیاز به مراجعه حضوری به محل اجرای طرح نباشد و ثبت نتیجه نظارت در تماس تلفنی صورت پذیرد. در این شرایط بایستی گزینه »برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی« انتخاب شود. حالاتی که به واسطه آن وضعیت برگشت طرح انتخاب میشود، به شرح ذیل است:
نکته: در موارد برگشت طرح، به دلیل عدم مراجعه حضوری به محل اجرای طرح، حقالزحمهای به ناظر پرداخت نمیشود.
۱. عدم پاسخ
- در صورتی که مجری، تماس ناظر را پاسخ ندهد، ناظر بایستی ظرف ۳ روز، مجدداً تماس بگیرد.
- در صورت عدم پاسخ، برای نظارت مراجعه نشود.
- ثبت وضعیت در اپلیکیشن: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، عدم پاسخ.
۲. پاسخ
در صورتی که مجری، تماس ناظر را پاسخ دهد، ۵ حالت ممکن است اتفاق بیفتد که در این شرایط نیاز به مراجعه حضوری نیست و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت میپذیرد. بنابراین، با توجه به شرایط پیش آمده در تماس تلفنی، بایستی یکی از موارد زیر انتخاب و مطابق با آن، ثبت وضعیت در اپلیکیشن صورت پذیرد.
۱-۲. عدم همکاری مجری
- اگر مجری، تماس را پاسخ دهد اما همکاری الزام با ناظر جهت مراجعه حضوری صورت نگیرد (موارد عدم همکاری: زمان مراجعه را هماهنگ نکند، در تماس اعلام نماید که به ناظر اجازه مراجعه و بازدید حضوری از محل اجرای طرح را نمیدهد، به پرسشهای ناظر پاسخ ندهد و غیره)، در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، عدم همکاری مجری.
۲-۲. مغایرت در اطلاعات فردی
- اگر مجری، تماس را پاسخ دهد اما اطلاعات فردی (نام، نام خانوادگی و کد ملی) ثبت شده در اپلیکیشن با مشخصات صاحب طرح، مغایرت داشته باشد، در این صورت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه »مغایرت در اطلاعات فردی« انتخاب شود.
- در این حالت، برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، مغایرت در اطلاعات فردی.
نکته: مشاغل خانوادگی (مشاغلی که یک نفر از اعضای خانواده تسهیلات را دریافت کرده و همه اعضا در اجرای طرح مشارکت دارند) و تسهیلات اعطایی دستگاههای حمایتی (مانند بهزیستی) به اعضای خانواده مددجو، مشمول این بند نمیشود.
۳-۲. عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
- اگر مجری، تماس را پاسخ دهد و اظهار داشته باشد که هیچ تسهیلاتی طی سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ از دستگاهی که نام آن به عنوان ارائه دهنده خدمت در بخش زیستبوم ثبت شده است، دریافت نکرده است، در این صورت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« انتخاب شود.
- در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع.
نکته: در صورتی که مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را در سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت کرده است، در این شرایط نیز بایستی گزینه عدم دریافت تسهیلات انتخاب شود. چرا که هدف، نظارت بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اعطایی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ است.
۴-۲. مغایرت در محل (آدرس) اجرای طرح (شهرستان یا استان)
- چنانچه مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات دریافت شده و شغل نیز ایجاد شده است اما استان یا شهرستان محل اجرای طرح، با استان یا شهرستان ثبت شده در اپلیکیشن مغایرت دارد، در این صورت بایستی نتیجه نظارت »برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی« ثبت شود و علت آن »مغایرت در محل اجرای طرح« درج گردد.
- ضروری است آدرس دقیق استان یا شهرستانی که طرح به آن منتقل شده است از مجری پرسیده شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، مغایرت در محل اجرای طرح.
نکته ۱: توجه شود که مشاغل سیار مانند تاکسی مشمول این نوع مغایرت نیست و بایستی ضمن هماهنگی با مجری جهت نظارت از طرح، در مکانی توافقی، مراجعه شود.
نکته ۲: فقط مغایرت در استان یا شهرستان محل اجرای طرح مشمول این گزینه است؛ مغایرت در سطوح تقسیماتی پایینتر (یعنی: بخش، دهستان، روستا و غیره) بایستی تصحیح گردد و مشمول موارد مغایرت این بند نیست.
۵-۲. غیرفعال بودن طرح
اگر مجری، تماس را پاسخ دهد و اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده است اما طرح فعالی جهت بازدید وجود ندارد، در این حالت بایستی گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب شود. جهت تعیین وضعیت نظارت، متناسب با شرایط طرح و بر اساس اظهارات تلفنی مجری، بایستی یکی از گزینههای زیر انتخاب شود:
۱-۵-۲. عدم اجرای طرح
- چنانچه طی تماس تلفنی برای ناظر محرز گردد که هدف از دریافت تسهیلات، اجرای طرح نبوده و تسهیلات دریافتی در محلی غیر از اجرای طرح، هزینه شده است (به عبارتی دیگر، محرز گردد که مجری در آینده هم قصد اجرای طرح را ندارد)؛ در این صورت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب و وضعیت »عدم اجرای طرح« ثبت گردد.
- در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، عدم اجرای طرح.
دلیل عدم اجرای طرح: مصرف تسهیلات در محل دیگر، نیاز به تسهیلات تکمیلی، مشکلات حقوقی و قانونی (مجوز و …)، فوت مجری، مهاجرت، حوادث و بلایای طبیعی، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری تسهیلات به فرد دیگر، سایر عوامل.
۲-۵-۲. در حال ساخت و تجهیز
- چنانچه مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را به تازگی دریافت کرده است و در حال اجرای طرح است اما جهت تکمیل و بهرهبرداری به زمان بیشتری احتیاج دارد، در این حالت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب و وضعیت »در حال ساخت و تجهیز« ثبت گردد.
- ضروری است که از مجری در خصوص مدت زمان الزام جهت بهرهبرداری و مراجعه مجدد سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت به صورت تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، در حال ساخت و تجهیز، ثبت زمان اعلامی جهت نظارت مجدد (به عنوان مثال مجری اظهار میکند که یک ماه دیگر طرح تکمیل میشود و جهت نظارت از آن میتوان مراجعه کرد. زمان اعلامی مجری، یعنی ۱ ماه، در قسمت مربوطه درج گردد).
۳-۵-۲. تعطیل
- اگر مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده و طرح نیز اجرا شده است اما در حال حاضر طرح فعالی جهت بازدید وجود ندارد و به دلیلی طرح/شغل جمعآوری شده است. در این حالت براساس اظهارات مجری، اگر هیچ اثری از طرح اجرا شده (محل اجرا، تجهیزات، مواد و وسایل مرتبط با طرح) وجود نداشته باشد، بایستی طرح برگشت داده شده و علت آن غیرفعال بودن طرح و وضعیت »تعطیل« انتخاب گردد.
- ضروری است که از مجری در خصوص دلیل تعطیلی طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، تعطیل، انتخاب دلیل تعطیلی طرح.
دلیل تعطیلی طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
۴-۵-۲. راکد
- اگر مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده و طرح نیز اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است اما پس از بهرهبرداری به دلیلی طرح غیرفعال شده باشد. در این حالت براساس اظهارات مجری، اگر مواد و تجهیزات مصرفی همچنان در محل اجرا وجود داشته باشد، بایستی طرح برگشت داده شده و علت آن غیرفعال بودن طرح و وضعیت »راکد« انتخاب گردد.
- ضروری است که از مجری در خصوص دلایل راکد بودن طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، راکد، انتخاب دلیل راکد بودن طرح.
دلیل راکد بودن طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
نکته: در مواردی که طرح برگشت داده میشود ناظر بایستی روند ارجاعات طرح را به مجری توضیح دهد.
فرآیند ارجاع:
۱. ابتدا مورد انحراف/مغایرت ثبت شده به کارگروه نظارت شهرستان، جهت بررسی، ارجاع داده میشود.
۲. پس از اعلام نظر کارگروه نظارت شهرستان، پرونده به کارگروه نظارت استان جهت بررسی مجدد و انجام اقدام مقتضی ارجاع داده خواهد شد.
۳. در صورتی که برای کارگروه نظارت استان محرز گردد که مجری تخلف کرده است (منظور از تخلف مجری این است که مجری تسهیلات را دریافت کرده باشد اما طرح اجرا نشده باشد)؛ آنگاه تسهیلات دریافتی مطابق نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، همراه با ۶ درصد جریمه وجه التزام، دین به حال میگردد.
ماده ۴: الزامات نظارت میدانی
- ناظر بایستی قبل از حضور در محل اجرای طرح، با استفاده از نرمافزارهای مسیریاب، مسیر را بررسی نماید.
- حضور به موقع در محل اجرای طرح، همراه داشتن مدارک شناسایی و کارت نظارت الزامی است.
- الزامی است که ناظر برای ورود به محل اجرای طرح، حتی اگر درب ورودی کاملاً باز باشد، از مجری کسب اجازه نماید.
ماده ۵: تعیین وضعیت در نظارت میدانی
پس از مراجعه ناظر به محل اجرای طرح، ابتدا باید سوالات صفحات »مشخصات مجری«، »جزئیات طرح« و »اطلاعات زیستبوم«، از مجری پرسیده شود و پس از انتخاب گزینه ارسال به پایش میدانی، با توجه به جوابهای دریافتی از مجری و مطابقت آن با پاسخهای درج شده در اپلیکیشن، یکی از گزینههای »عدم امکان نظارت« یا »امکان نظارت« را مطابق با دستورالعمل زیر انتخاب نمایید.
۱. عدم امکان نظارت
علیرغم بررسیهای صورت گرفته در تماس قبل از مراجعه، ممکن است در هنگام مراجعه به محل اجرای طرح با شرایطی مواجه شوید که امکان انجام نظارت وجود نداشته باشد، در این حالت بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود. مواردی که به واسطه آن بایستی گزینه عدم امکان نظارت انتخاب میشود، به شرح ذیل است:
۱-۱. عدم همکاری مجری
- چنانچه علیرغم هماهنگی تلفنی، در هنگام مراجعه به محل اجرای طرح، هماهنگی الزام با ناظر جهت نظارت از طرح صورت نگیرد (موارد عدم همکاری: مجری در محل حضور نداشته باشد، مجری در محل حضور داشته باشد اما اجازه ورود ندهد و غیره)، در این صورت بایستی در اپلیکیشن گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »عدم همکاری مجری« ثبت شود و توضیحات مربوط به آن درج گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت، عدم همکاری مجری.
۲-۱. مغایرت در محل (آدرس) اجرای طرح (شهرستان یا استان)
- چنانچه در مراجعه حضوری محرز گردد که تسهیلات دریافت شده و شغل نیز ایجاد شده است اما استان یا شهرستان اجرای طرح، مغایر با استان یا شهرستان ثبت شده در اپلیکیشن باشد، در این صورت بایستی وضعیت »عدم امکان نظارت« ثبت شود و علت آن »مغایرت در محل اجرای طرح« درج گردد.
- ضروری است آدرس دقیق استان یا شهرستانی که طرح به آن منتقل شده است از مجری پرسیده شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت، مغایرت در محل اجرای طرح.
۳-۱. عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
- اگر هنگام مراجعه حضوری، مجری اظهار داشته باشد که هیچ تسهیلاتی طی سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ از دستگاهی که نام آن به عنوان ارائه دهنده خدمت در بخش زیستبوم ثبت شده است، دریافت نکرده است، در این صورت امکان نظارت وجود ندارد.
- در این شرایط بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« ثبت گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع.
نکته: در صورتی که مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را دریافت نموده است اما تاریخ دریافت تسهیلات سالی غیر از ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ باشد در این صورت نیز بایستی گزینه عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع انتخاب شود.
۴-۱. غیرفعال بودن طرح
اگر مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده است اما هنگام مراجعه طرح فعالی جهت بازدید وجود نداشته باشد، در این حالت بایستی گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب شود و برای تعیین وضعیت طرح، متناسب با شرایط پیشرو (بر اساس اظهارات مجری و مشاهدات ناظر) یکی از گزینههای زیر انتخاب شود:
۱-۴-۱. عدم اجرای طرح
- چنانچه برای ناظر محرز گردد که هدف از دریافت تسهیلات، اجرای طرح نبوده و تسهیلات دریافتی در محلی غیر از اجرای طرح، هزینه شده است (به عبارتی دیگر محرز گردد که مجری در آینده هم قصد اجرای طرح را ندارد)؛ در این صورت بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »عدم اجرای طرح« ثبت گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، عدم اجرای طرح، انتخاب دلیل عدم اجرا.
دلیل عدم اجرای طرح: مصرف تسهیلات در محل دیگر، نیاز به تسهیلات تکمیلی، مشکلات حقوقی و قانونی (مجوز و …)، فوت مجری، مهاجرت، حوادث و بلایای طبیعی، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری تسهیلات به فرد دیگر، سایر عوامل.
۲-۴-۱. در حال ساخت و تجهیز
- چنانچه طرح به بهرهبرداری نرسیده باشد اما برای ناظر محرز گردد که مجری در حال اجرای طرح است و تسهیلات دریافتی جهت تجهیز و اجرای طرح هزینه شده است (اقدامات صورت گرفته در خصوص راهاندازی کسب و کار مشهود باشد، به عنوان مثال تجهیزات و ابزارآلات مورد نیاز خریداری شده باشد یا کارگاه/محلی جهت اجرا در حال آمادهسازی باشد)، در این صورت بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »در حال ساخت و تجهیز« ثبت گردد.
- ضروری است که از مجری در خصوص مدت زمان الزام جهت بهرهبرداری و مراجعه مجدد سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، در حال ساخت و تجهیز، ثبت زمان اعلامی جهت نظارت مجدد طرح (به عنوان مثال مجری اظهار میکند که یک ماه دیگر طرح تکمیل میشود و جهت نظارت از آن میتوان مراجعه کرد. زمان اعلامی مجری، یعنی ۱ ماه، در قسمت مربوطه درج گردد).
۳-۴-۱. تعطیل
- چنانچه در زمان مراجعه، مجری اظهار داشته باشد که طرح اجرا و به بهرهبرداری رسیده است اما پس از مدتی فعالیت به دلایل مشخص، کسب و کار مذکور جمعآوری شده است، در این حالت اگر هیچ اثری از طرح اجرا شده (محل اجرا، تجهیزات، مواد و وسایل مرتبط با طرح) وجود نداشته باشد، بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »غیرفعال بودن طرح« و وضعیت »تعطیل« انتخاب گردد.
- ضروری است که از مجری در خصوص دلایل تعطیلی طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، تعطیل، انتخاب دلیل تعطیلی طرح.
دلیل تعطیلی طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
۴-۴-۱. راکد
- چنانچه در زمان مراجعه، مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده و طرح نیز اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است اما پس از بهرهبرداری به دلیلی طرح غیرفعال شده باشد. در این حالت اگر مواد و تجهیزات مصرفی همچنان در محل اجرا وجود داشته باشد، بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »غیرفعال بودن طرح« و وضعیت »راکد« انتخاب گردد.
- ضروری است که از مجری در خصوص دلایل راکد بودن طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد.
- ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، راکد، انتخاب دلیل راکد بودن طرح.
دلیل راکد بودن طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
نکته: ضروری است در موارد عدم امکان نظارت، تصویر مربوط به محل مراجعه شده بارگذاری شود.
نکته مهم:
در صورتی که هماهنگی تلفنی قبل از مراجعه به درستی انجام شود، قاعدتاً بایستی با موارد »عدم امکان نظارت« به ندرت مواجه شویم چرا که تمام موارد این بخش، حین تماس تلفنی قابل احصا شدن هستند و بایستی این دسته از موارد برگشت داده شود. علت افزودن این بخش، موارد استثنایی است که ممکن است حین تماس محرز نشود. لذا انتظار میرود آمار ثبتی این بخش بسیار پایین باشد.
۲. امکان نظارت
پس از ارسال طرح به پایش میدانی، در صورتی که تسهیلات در یکی از سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ دریافت شده و طرح نیز اجرا شده باشد. در این حالت گزینه »امکان نظارت« انتخاب میشود. در این وضعیت انتخابی، امکان ثبت مغایرتهای جزئی وجود دارد و در صورت مشاهده، میتوان اطلاعات دقیق و صحیح را در قسمت مربوطه درج کرد. مغایرتهایی که میتوان حین نظارت میدانی و در وضعیت امکان نظارت ثبت کرد، به شرح ذیل است:
۱-۲. مغایرت در عنوان طرح
- چنانچه عنوان طرح ثبت شده در اپلیکیشن متفاوت با طرح اجرا شده باشد (به عنوان مثال عنوان طرح در اپلیکیشن زنبورداری درج شده باشد اما طرحی که اجرا شده است، دامداری باشد)، در این صورت بایستی گزینه »مغایرت در عنوان طرح« انتخاب شود.
- با انتخاب این گزینه امکان انتخاب عنوان صحیح طرح اجرا شده فراهم میشود و بایستی عنوان صحیح در قسمت مربوطه درج گردد.
- ثبت وضعیت: امکان نظارت؛ مغایرت در عنوان طرح.
۲-۲. مغایرت در اطلاعات زیستبوم
- چنانچه اطلاعات ثبت شده در قسمت زیستبوم مغایر با اظهارات مجری باشد، در این حالت بایستی گزینه مغایرت در اطلاعات زیستبوم انتخاب شود.
- با انتخاب این گزینه کلیه اطلاعات ثبت شده در این قسمت به غیر از نام دستگاه قابل ویرایش است (از جمله مبلغ تسهیلات، مؤسسه عامل، نوع تسهیلات، تاریخ تأمین) و میتوانید اطلاعات صحیح مربوط به آنها را در قسمت مربوطه درج نمایید.
- ثبت وضعیت: امکان نظارت؛ مغایرت در اطلاعات زیستبوم.
نکته ۱: چنانچه مجری اظهار داشته باشد که نام دستگاه ارائه دهنده تسهیلات اشتباه است و تسهیلات از دستگاه دیگری به غیر از دستگاه درج شده در قسمت زیستبوم دریافت شده است، این حالت، مشمول موارد مغایرت در اطلاعات زیستبوم نیست و در مورد مذکور بایستی وضعیت »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« ثبت شود.
نکته ۲: در صورتی که مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را دریافت کرده است اما تاریخ دریافت تسهیلات سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ است، این حالت جز موارد مغایرت زیستبوم نیست و در این شرایط بایستی گزینه »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« انتخاب گردد.
نکته ۳: توجه داشته باشید که تاریخ دریافت تسهیلات فقط بین دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ قابل تغییر و ویرایش است.
۳-۲. عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی
- چنانچه تسهیلات دریافت شده باشد و طرح نیز اجرا شده باشد، اما برآورد کلی ناظر بر این باشد که مبلغ تسهیلات دریافتی متناسب با هزینه صرف شده جهت اجرای طرح نیست (یعنی مبلغ تسهیلات دریافتی بیشتر از مبلغ مورد نیاز جهت اجرای طرح مورد نظارت باشد)، در این صورت بایستی گزینه »عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی« ثبت شود.
- ثبت وضعیت: امکان نظارت؛ عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی.
نکته ۱: مشاهده سایر مغایرتها در مرحله مراجعه حضوری، به منزله عدم امکان نظارت است و مشمول گزینههای امکان نظارت نیست.
نکته ۲: نتیجه مراجعه حضوری »عدم امکان نظارت« یا »امکان نظارت« است و گزینه »عدم ارسال به پایش میدانی« فقط در تماس تلفنی اتفاق میافتد.
نکته ۳: در قسمت بارگذاری تصویر مربوط به اشتغال (طرح)، تصویر بارگذاری شده بایستی با عنوان طرح مطابقت داشته باشد.
نکته ۴: ثبت موقعیت به دو صورت آنلاین و آفلاین امکانپذیر است.
ماده ۶: اقدامات پس از نظارت طرح
پس از تکمیل فرم توسط ناظر و ارسال طرح نظارت شده، اقداماتی به شرح ذیل بایستی صورت پذیرد.
الف- ارسال طرح توسط ناظر و بررسی آن توسط مدیر واحد نظارت
- پس از تکمیل فرم نظارت توسط ناظر از طریق اپلیکیشن نظارت میدانی پایش، طرح نظارت شده به قسمت »آماده ارسال« اپلیکیشن منتقل میشود.
- ناظر بایستی به قسمت آماده ارسال مراجعه کرده و طرحهای نظارت شده خود را ارسال نماید.
نکته ۱: جهت ارسال طرح از قسمت آماده ارسال، بایستی به اینترنت دسترسی داشته باشید.
نکته ۲: در صورتی که دسترسی به اینترنت امکانپذیر نباشد، میتوانید طرح را در قسمت آماده ارسال نگه دارید و در زمان دسترسی به اینترنت، طرح را ارسال نمایید.
نکته ۳: پس از ارسال طرح توسط ناظر، مدیر واحد نظارت بایستی از طریق سامانه پایش، طرح را مورد بررسی قرار دهد. شایان ذکر است که در صورت تأیید طرح توسط مدیر واحد نظارت، طرح ثبت نهایی شده و جزء آمار نظارت آن واحد محسوب میشود.
- مدیر واحد میتواند از طریق سامانه پایش و از مسیر: نظارت میدانی < طرحهای نظارت شده؛ تمام طرحهای ارسالی ناظران را مشاهده نماید. با انتخاب گزینه »بررسی« ذیل ستون عملیات، جزئیات اطلاعات ثبت شده برای هر طرح قابل مشاهده است (مطابق شکل ۱۴).
- پس از بررسی اطلاعات ثبت شده، در صورتی که اطلاعات مورد تأیید است بایستی گزینه »تأیید و تکمیل« انتخاب شود. با انتخاب این گزینه طرح به قسمت »تکمیل شده« منتقل میشود.
- در صورتی که پس از بررسی توسط مدیر محرز گردد که اطلاعات ثبت شده نیاز به ویرایش دارد (به عنوان مثال نتیجه نظارت به درستی انتخاب نشده باشد، اطلاعات ثبت شده ناقص باشد، تصویر بارگذاری شده مطابق با طرح نظارت شده نباشد و غیره)، در این صورت بایستی گزینه »بازگشت جهت اصلاح« انتخاب شود. با انتخاب این گزینه، طرح جهت ویرایش به اپلیکیشن ناظر مربوطه برگشت داده میشود و امکان ویرایش برای ایشان فراهم میگردد. بدیهی است پس از ویرایش، طرح بایستی از مسیر ذکر شده در بالا، مجدداً ارسال شود.
ب- تغییر وضعیت نظارت
- در صورتی که ناظر قصد تغییر وضعیت نظارت طرح از طریق اپلیکیشن را داشته باشد، بایستی در قسمت طرحهای بارگیری شده، مطابق شکل ۱۳ گزینه »تغییر وضعیت نظارت طرح« را انتخاب کرده و وضعیت جدید را ثبت نمایید.
نکته: توجه داشته باشید که فقط دسترسی »ناظر« امکان نظارت و ورود به اپلیکیشن پایش را دارد. لیکن چنانچه مدیر واحد نظارت، قصد انجام نظارت میدانی را دارد بایستی دسترسی ناظر برای خود تعریف نمایید.
این مطالب به صورت کامل و بدون حذف، با حفظ ساختار اصلی و رعایت ترتیب منطقی مرتبسازی شدند. اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، لطفاً اطلاع دهید!
مطالب ارائهشده به صورت زیر مرتبسازی و دستهبندی میشوند تا ساختار منظمتری داشته باشند:
ماده ۳: هماهنگیهای قبل از مراجعه حضوری
ناظر باید طرحهای مورد نظر خود را بارگیری کند و حداکثر ۲۴ ساعت قبل از مراجعه حضوری، از طریق گزینه تماس و مطابق سوالات تماس، با مجری تماس تلفنی برقرار نماید.
الف- مسیر دریافت طرح در اپلیکیشن پایش
۱. ورود به اپلیکیشن پایش
۲. دریافت طرح
۳. بارگیری طرح
- نکته مهم: برای بارگیری طرح، دسترسی به اینترنت ضروری است.
ب- تعیین وضعیت اولیه نظارت
۱. پس از ورود به اپلیکیشن، وارد قسمت «طرحهای بارگیری شده» شوید.
۲. در این قسمت، طرحهایی که قبلاً برای نظارت انتخاب کردهاید و هماهنگی الزام برای مراجعه حضوری را انجام دادهاید، قابل مشاهده است.
۳. گزینه «شروع پایش» را انتخاب کنید تا اطلاعات طرح نمایش داده شود.
ت- سوالات تماس
۱. سلام، خانم/آقای … (نام و نام خانوادگی مجری) …؟!
۲. من … (نام خانوادگی ناظر) … ناظر اداره کار هستم. اطلاعات شما به عنوان دریافتکننده تسهیلات … (مبلغ تسهیلات و دستگاه پرداختکننده، مثلاً: ۵۴ میلیون تومان وام از کارگروه امداد امام خمینی) … برای اجرای طرح … (عنوان طرح) … در سامانه اشتغال کشور ثبت شده است.
۳. جهت نظارت از طرحتان میخواستم مراجعه کنم (اعلام زمان مورد نظر ناظر به مجری).
۴. اگر مجری با زمان اعلام شده موافق نبود، زمان دیگری هماهنگ شود.
۵. از مجری خواسته شود مدارک مرتبط با طرح (مجوز، پروانه کسب، مدارک مهارتی، اجارهنامه، اسناد بانکی، وثایق و غیره) را در زمان نظارت در دسترس داشته باشد.
۶. آدرس دقیق محل اجرای طرح از مجری دریافت شود.
ماده ۳: تعیین وضعیت در تماس تلفنی (تماس قبل از مراجعه)
ناظر باید قبل از مراجعه به محل اجرای طرح، با مجری تماس بگیرد و هماهنگی الزام جهت مراجعه صورت پذیرد. در برخی موارد، نیاز به مراجعه حضوری نیست و ثبت نتیجه نظارت در تماس تلفنی انجام میشود. در این شرایط، گزینه «برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی» انتخاب میشود.
نکته: در موارد برگشت طرح، به دلیل عدم مراجعه حضوری، حقالزحمهای به ناظر پرداخت نمیشود.
۱. عدم پاسخ
- اگر مجری تماس ناظر را پاسخ ندهد، ناظر باید ظرف ۳ روز مجدداً تماس بگیرد.
- در صورت عدم پاسخ، برای نظارت مراجعه نشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، عدم پاسخ.
۲. پاسخ
اگر مجری تماس را پاسخ دهد، ۵ حالت ممکن است رخ دهد که نیاز به مراجعه حضوری ندارد و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی انجام میشود.
۱-۲. عدم همکاری مجری
- اگر مجری همکاری لازم را نداشته باشد (مانند عدم هماهنگی زمان مراجعه، عدم اجازه بازدید، یا عدم پاسخ به پرسشها)، برای نظارت مراجعه نشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، عدم همکاری مجری.
۲-۲. مغایرت در اطلاعات فردی
- اگر اطلاعات فردی مجری (نام، نام خانوادگی، کد ملی) با اطلاعات ثبتشده در اپلیکیشن مغایرت داشته باشد، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، مغایرت در اطلاعات فردی.
- نکته: مشاغل خانوادگی و تسهیلات اعطایی به اعضای خانواده مددجو مشمول این بند نیستند.
۳-۲. عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
- اگر مجری اظهار کند تسهیلاتی در سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت نکرده است، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع.
- نکته: اگر تسهیلات در سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت شده باشد، این گزینه انتخاب میشود.
۴-۲. مغایرت در محل اجرای طرح (شهرستان یا استان)
- اگر محل اجرای طرح با آدرس ثبتشده در اپلیکیشن مغایرت داشته باشد، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، مغایرت در محل اجرای طرح.
- نکته: مشاغل سیار (مانند تاکسی) مشمول این بند نیستند.
۵-۲. غیرفعال بودن طرح
اگر مجری اظهار کند تسهیلات را دریافت کرده اما طرح فعالی جهت بازدید وجود ندارد، یکی از گزینههای زیر انتخاب میشود:
۱-۵-۲. عدم اجرای طرح
- اگر تسهیلات در محلی غیر از اجرای طرح هزینه شده باشد، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، غیرفعال بودن طرح، عدم اجرای طرح.
- دلایل: مصرف تسهیلات در محل دیگر، نیاز به تسهیلات تکمیلی، مشکلات حقوقی، فوت مجری، مهاجرت، حوادث طبیعی، بیماری صعبالعلاج، ناکافی بودن مهارتها، واگذاری تسهیلات به فرد دیگر.
۲-۵-۲. در حال ساخت و تجهیز
- اگر طرح در حال اجرا باشد اما به زمان بیشتری برای تکمیل نیاز داشته باشد، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، غیرفعال بودن طرح، در حال ساخت و تجهیز.
- نکته: زمان اعلامی مجری برای بهرهبرداری ثبت میشود.
۳-۵-۲. تعطیل
- اگر طرح اجرا شده اما به دلایلی تعطیل شده باشد، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، غیرفعال بودن طرح، تعطیل.
- دلایل: عدم صرفه اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعلاج، حوادث طبیعی، کمبود نیروی انسانی، سوء مدیریت.
۴-۵-۲. راکد
- اگر طرح اجرا شده اما غیرفعال باشد، طرح برگشت داده میشود.
- ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، غیرفعال بودن طرح، راکد.
- دلایل: مشابه دلایل تعطیلی طرح.
ماده ۴: الزامات نظارت میدانی
- ناظر باید قبل از مراجعه، مسیر را با نرمافزارهای مسیریاب بررسی کند.
- حضور به موقع، همراه داشتن مدارک شناسایی و کارت نظارت الزامی است.
- ناظر باید حتی اگر درب ورودی باز باشد، از مجری اجازه ورود بگیرد.
ماده ۵: تعیین وضعیت در نظارت میدانی
پس از مراجعه به محل اجرای طرح، ناظر باید سوالات مربوط به مشخصات مجری، جزئیات طرح و اطلاعات زیستبوم را پرسیده و یکی از گزینههای «عدم امکان نظارت» یا «امکان نظارت» را انتخاب کند.
۱. عدم امکان نظارت
در صورت مواجهه با شرایطی که امکان نظارت وجود ندارد، گزینه «عدم امکان نظارت» انتخاب میشود.
موارد:
- عدم همکاری مجری
- مغایرت در محل اجرای طرح
- عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
- غیرفعال بودن طرح (عدم اجرا، در حال ساخت، تعطیل، راکد)
۲. امکان نظارت
اگر تسهیلات در سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت شده و طرح اجرا شده باشد، گزینه «امکان نظارت» انتخاب میشود.
موارد ثبت مغایرت:
- مغایرت در عنوان طرح
- مغایرت در اطلاعات زیستبوم
- عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی
ماده ۶: اقدامات پس از نظارت طرح
الف- ارسال طرح توسط ناظر و بررسی توسط مدیر واحد نظارت
- پس از تکمیل فرم، طرح به قسمت «آماده ارسال» منتقل میشود.
- ناظر باید طرحها را ارسال کند.
- مدیر واحد نظارت طرحها را بررسی و تأیید یا جهت اصلاح بازمیگرداند.
ب- تغییر وضعیت نظارت
- ناظر میتواند وضعیت نظارت طرح را از طریق اپلیکیشن تغییر دهد.
این مطالب به صورت ساختارمند و منظم ارائه شدند.
سوال چهار گزینهای همراه با جواب بر اساس مطالب ارائهشده طراحی شده است:
سوالات مربوط به ماده ۳: هماهنگیهای قبل از مراجعه حضوری
- ناظر باید حداکثر چند ساعت قبل از مراجعه حضوری با مجری تماس بگیرد؟
الف) ۱۲ ساعت
ب) ۲۴ ساعت
ج) ۴۸ ساعت
د) ۷۲ ساعت
پاسخ: ب) ۲۴ ساعت - کدام گزینه جزو مراحل دریافت طرح در اپلیکیشن پایش نیست؟
الف) ورود به اپلیکیشن پایش
ب) دریافت طرح
ج) بارگیری طرح
د) تایید طرح توسط مدیر
پاسخ: د) تایید طرح توسط مدیر - برای بارگیری طرح در اپلیکیشن پایش، چه چیزی ضروری است؟
الف) داشتن کارت نظارت
ب) دسترسی به اینترنت
ج) حضور در محل اجرای طرح
د) تایید مدیر واحد
پاسخ: ب) دسترسی به اینترنت - ناظر برای شروع نظارت باید به کدام قسمت اپلیکیشن مراجعه کند؟
الف) طرحهای بارگیری شده
ب) طرحهای تکمیل شده
ج) طرحهای ارسالی
د) طرحهای در حال بررسی
پاسخ: الف) طرحهای بارگیری شده - در تماس تلفنی با مجری، ناظر باید چه اطلاعاتی را به مجری اعلام کند؟
الف) نام و نام خانوادگی مجری
ب) مبلغ تسهیلات و دستگاه پرداختکننده
ج) عنوان طرح
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد - اگر مجری با زمان پیشنهادی ناظر برای مراجعه حضوری موافق نباشد، ناظر باید چه کند؟
الف) مراجعه را لغو کند
ب) زمان دیگری هماهنگ کند
ج) بدون هماهنگی مراجعه کند
د) موضوع را به مدیر گزارش دهد
پاسخ: ب) زمان دیگری هماهنگ کند - کدام مورد جزو مدارکی است که مجری باید در زمان نظارت در دسترس داشته باشد؟
الف) مجوز و پروانه کسب
ب) مدارک مهارتی
ج) اجارهنامه
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد - اگر مجری تماس ناظر را پاسخ ندهد، ناظر باید چه کند؟
الف) بلافاصله مراجعه حضوری انجام دهد
ب) ظرف ۳ روز مجدد تماس بگیرد
ج) موضوع را به مدیر گزارش دهد
د) طرح را لغو کند
پاسخ: ب) ظرف ۳ روز مجدد تماس بگیرد - در صورت عدم پاسخ مجری پس از تماس مجدد، ناظر باید چه کند؟
الف) مراجعه حضوری انجام دهد
ب) طرح را لغو کند
ج) برای نظارت مراجعه نکند
د) موضوع را به مدیر گزارش دهد
پاسخ: ج) برای نظارت مراجعه نکند - کدام مورد جزو حالاتی است که نیاز به مراجعه حضوری ندارد؟
الف) عدم همکاری مجری
ب) مغایرت در اطلاعات فردی
ج) عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد
سوالات مربوط به ماده ۴: الزامات نظارت میدانی
- ناظر قبل از مراجعه حضوری باید چه کاری انجام دهد؟
الف) مسیر را با نرمافزارهای مسیریاب بررسی کند
ب) با مدیر واحد هماهنگ کند
ج) مدارک شناسایی را آماده کند
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد - کدام مورد جزو الزامات حضور ناظر در محل اجرای طرح است؟
الف) همراه داشتن مدارک شناسایی
ب) همراه داشتن کارت نظارت
ج) حضور به موقع
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد - ناظر برای ورود به محل اجرای طرح باید چه کند؟
الف) بدون اجازه وارد شود
ب) از مجری کسب اجازه کند
ج) فقط درب را باز کند
د) با مدیر هماهنگ کند
پاسخ: ب) از مجری کسب اجازه کند
سوالات مربوط به ماده ۵: تعیین وضعیت در نظارت میدانی
- اگر مجری در محل حضور نداشته باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “عدم امکان نظارت” را انتخاب کند
ب) گزینه “عدم همکاری مجری” را ثبت کند
ج) منتظر بماند
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر آدرس اجرای طرح با آدرس ثبت شده مغایرت داشته باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “مغایرت در محل اجرای طرح” را ثبت کند
ب) آدرس جدید را دریافت کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اظهار کند تسهیلات را در سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت کرده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع” را ثبت کند
ب) مراجعه حضوری انجام دهد
ج) موضوع را به مدیر گزارش دهد
د) طرح را لغو کند
پاسخ: الف) گزینه “عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع” را ثبت کند - اگر طرح در حال ساخت و تجهیز باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “در حال ساخت و تجهیز” را ثبت کند
ب) زمان اعلامی مجری را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر طرح تعطیل شده باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر طرح راکد باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “راکد” را ثبت کند
ب) دلیل راکد بودن را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر عنوان طرح ثبت شده با طرح اجرا شده مغایرت داشته باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “مغایرت در عنوان طرح” را ثبت کند
ب) عنوان صحیح را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب
سوالات مربوط به ماده ۶: اقدامات پس از نظارت طرح
- پس از تکمیل فرم نظارت، ناظر باید طرح را به کدام قسمت ارسال کند؟
الف) آماده ارسال
ب) تکمیل شده
ج) در حال بررسی
د) ارسالی
پاسخ: الف) آماده ارسال - اگر مدیر واحد نظارت اطلاعات ثبت شده را تایید کند، طرح به کدام قسمت منتقل میشود؟
الف) تکمیل شده
ب) در حال بررسی
ج) ارسالی
د) آماده ارسال
پاسخ: الف) تکمیل شده - اگر مدیر واحد نظارت اطلاعات ثبت شده را نیاز به ویرایش بداند، چه کند؟
الف) گزینه “بازگشت جهت اصلاح” را انتخاب کند
ب) طرح را تایید کند
ج) طرح را لغو کند
د) موضوع را به ناظر گزارش دهد
پاسخ: الف) گزینه “بازگشت جهت اصلاح” را انتخاب کند
سوالات مربوط به ماده ۳: هماهنگیهای قبل از مراجعه حضوری
- اگر مجری در تماس تلفنی اعلام کند که تسهیلات را دریافت نکرده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع” را ثبت کند
ب) مراجعه حضوری انجام دهد
ج) موضوع را به مدیر گزارش دهد
د) طرح را لغو کند
پاسخ: الف) گزینه “عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع” را ثبت کند - اگر مجری اعلام کند که طرح به دلیل نوسانات اقتصادی تعطیل شده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اعلام کند که طرح در حال ساخت و تجهیز است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “در حال ساخت و تجهیز” را ثبت کند
ب) زمان اعلامی مجری را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اعلام کند که طرح به دلیل فوت مجری تعطیل شده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اعلام کند که طرح به دلیل مهاجرت تعطیل شده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اعلام کند که طرح به دلیل بیماری صعبالعلاج تعطیل شده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اعلام کند که طرح به دلیل حوادث طبیعی تعطیل شده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب
سوالات مربوط به ماده ۴: الزامات نظارت میدانی
- ناظر قبل از مراجعه حضوری باید چه کاری انجام دهد؟
الف) مسیر را با نرمافزارهای مسیریاب بررسی کند
ب) با مدیر واحد هماهنگ کند
ج) مدارک شناسایی را آماده کند
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد - کدام مورد جزو الزامات حضور ناظر در محل اجرای طرح است؟
الف) همراه داشتن مدارک شناسایی
ب) همراه داشتن کارت نظارت
ج) حضور به موقع
د) همه موارد
پاسخ: د) همه موارد - ناظر برای ورود به محل اجرای طرح باید چه کند؟
الف) بدون اجازه وارد شود
ب) از مجری کسب اجازه کند
ج) فقط درب را باز کند
د) با مدیر هماهنگ کند
پاسخ: ب) از مجری کسب اجازه کند
سوالات مربوط به ماده ۵: تعیین وضعیت در نظارت میدانی
- اگر مجری در محل حضور نداشته باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “عدم امکان نظارت” را انتخاب کند
ب) گزینه “عدم همکاری مجری” را ثبت کند
ج) منتظر بماند
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر آدرس اجرای طرح با آدرس ثبت شده مغایرت داشته باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “مغایرت در محل اجرای طرح” را ثبت کند
ب) آدرس جدید را دریافت کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر مجری اظهار کند تسهیلات را در سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت کرده است، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع” را ثبت کند
ب) مراجعه حضوری انجام دهد
ج) موضوع را به مدیر گزارش دهد
د) طرح را لغو کند
پاسخ: الف) گزینه “عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع” را ثبت کند - اگر طرح در حال ساخت و تجهیز باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “در حال ساخت و تجهیز” را ثبت کند
ب) زمان اعلامی مجری را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر طرح تعطیل شده باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “تعطیل” را ثبت کند
ب) دلیل تعطیلی را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر طرح راکد باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “راکد” را ثبت کند
ب) دلیل راکد بودن را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب - اگر عنوان طرح ثبت شده با طرح اجرا شده مغایرت داشته باشد، ناظر باید چه کند؟
الف) گزینه “مغایرت در عنوان طرح” را ثبت کند
ب) عنوان صحیح را درج کند
ج) مراجعه حضوری انجام دهد
د) الف و ب
پاسخ: د) الف و ب
سوالات مربوط به ماده ۶: اقدامات پس از نظارت طرح
- پس از تکمیل فرم نظارت، ناظر باید طرح را به کدام قسمت ارسال کند؟
الف) آماده ارسال
ب) تکمیل شده
ج) در حال بررسی
د) ارسالی
پاسخ: الف) آماده ارسال - اگر مدیر واحد نظارت اطلاعات ثبت شده را تایید کند، طرح به کدام قسمت منتقل میشود؟
الف) تکمیل شده
ب) در حال بررسی
ج) ارسالی
د) آماده ارسال
پاسخ: الف) تکمیل شده - اگر مدیر واحد نظارت اطلاعات ثبت شده را نیاز به ویرایش بداند، چه کند؟
الف) گزینه “بازگشت جهت اصلاح” را انتخاب کند
ب) طرح را تایید کند
ج) طرح را لغو کند
د) موضوع را به ناظر گزارش دهد
پاسخ: الف) گزینه “بازگشت جهت اصلاح” را انتخاب کند - اگر ناظر قصد تغییر وضعیت نظارت طرح را داشته باشد، باید به کدام قسمت مراجعه کند؟
الف) طرحهای بارگیری شده
ب) طرحهای تکمیل شده
ج) طرحهای ارسالی
د) طرحهای در حال بررسی
پاسخ: الف) طرحهای بارگیری شده - اگر ناظر دسترسی به اینترنت نداشته باشد، میتواند طرح را در کدام قسمت نگه دارد؟
الف) آماده ارسال
ب) تکمیل شده
ج) در حال بررسی
د) ارسالی
پاسخ: الف) آماده ارسال
این سوالات نیز بر اساس مطالب ارائهشده طراحی شدهاند و میتوانند برای آزمونهای مربوط به فرآیند نظارت استفاده شوند.
ماده:۳ هماهنگیهای قبل از مراجعه حضوری
ناظر بایستی ابتدا طرحهای مورد نظر خود جهت نظارت را بارگیری نموده و حداکثر ۲۴ ساعت قبل از مراجعه حضوری، از طریق گزینه تماس و مطابق سوالات تماس، با مجری تماس تلفنی برقرار نماید.
#### الف- مسیر دریافت طرح در اپلیکیشن پایش
۱٫ ورود به اپلیکیشن پایش
۲٫ دریافت طرح
۳٫ بارگیری طرح
نکته مهم: توجه شود که برای بارگیری طرح، بایستی به اینترنت دسترسی داشته باشید.
#### ب- تعیین وضعیت اولیه نظارت
۱٫ برای شروع نظارت، پس از ورود به اپلیکیشن، وارد قسمت »طرحهای بارگیری شده« شوید.
۲٫ در این قسمت، طرحهایی که قبلاً برای نظارت انتخاب کردهاید و هماهنگی الزام برای مراجعه حضوری را انجام دادهاید، قابل مشاهده است.
۳٫ گزینه »شروع پایش« را انتخاب نمایید تا اطلاعات طرح، نمایش داده شود.
#### ت- سوالات تماس
۱٫ سلام، خانم/آقای …. (نام و نام خانوادگی مجری) …….؟!
۲٫ من …… (نام خانوادگی ناظر) …… ناظر اداره کار هستم، اطلاعات شما به عنوان دریافتکننده تسهیلات …. (مبلغ تسهیلات درج شده در اپلیکیشن و دستگاه پرداختکننده تسهیلات اعلام گردد؛ به عنوان مثال: ۵۴ میلیون تومان وام از کارگروه امداد امام خمینی) …… برای اجرای طرح…… (عنوان طرح بیان گردد) …… در سامانه اشتغال کشور ثبت شده است.
۳٫ جهت نظارت از طرحتون میخواستم مراجعه کنم (اعلام زمان مورد نظر ناظر به مجری).
۴٫ در صورتی که مجری با زمان اعلام شده توسط ناظر موافق نبود، زمان دیگری هماهنگ شود.
۵٫ از مجری خواسته شود مدارک مرتبط با طرح (مجوز، پروانه کسب، مدارک مهارتی، اجارهنامه، اسناد بانکی، وثایق و غیره) را در زمان نظارت، در دسترس داشته باشد.
۶٫ آدرس دقیق محل اجرای طرح، از مجری دریافت شود.
### ماده:۳ تعیین وضعیت در تماس تلفنی (تماس قبل از مراجعه)
ناظر بایستی قبل از مراجعه به محل اجرای طرح، با مجری تماس گرفته و هماهنگی الزام جهت مراجعه صورت پذیرد. ممکن است در تماس، با شرایطی مواجه شوید که به واسطه آن نیاز به مراجعه حضوری به محل اجرای طرح نباشد و ثبت نتیجه نظارت در تماس تلفنی صورت پذیرد. در این شرایط بایستی گزینه »برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی« انتخاب شود. حالاتی که به واسطه آن وضعیت برگشت طرح انتخاب میشود، به شرح ذیل است:
شایان ذکر است در موارد برگشت طرح، که در ادامه تشریح میشود، به دلیل عدم مراجعه حضوری به محل اجرای طرح، حقالزحمهای به ناظر پرداخت نمیشود.
#### ۱٫ عدم پاسخ
در صورتی که مجری، تماس ناظر را پاسخ ندهد، ناظر بایستی ظرف ۳ روز، مجدداً تماس بگیرد. در صورت عدم پاسخ، برای نظارت مراجعه نشود. ثبت وضعیت در اپلیکیشن: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، عدم پاسخ.
#### ۲٫ پاسخ
در صورتی که مجری، تماس ناظر را پاسخ دهد، ۵ حالت ممکن است اتفاق بیفتد که در این شرایط نیاز به مراجعه حضوری نیست و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت میپذیرد. بنابراین، با توجه به شرایط پیش آمده در تماس تلفنی، بایستی یکی از موارد زیر انتخاب و مطابق با آن، ثبت وضعیت در اپلیکیشن صورت پذیرد.
##### ۱-۲٫ عدم همکاری مجری
اگر مجری، تماس را پاسخ دهد اما همکاری الزام با ناظر جهت مراجعه حضوری صورت نگیرد (موارد عدم همکاری: زمان مراجعه را هماهنگ نکند، در تماس اعلام نماید که به ناظر اجازه مراجعه و بازدید حضوری از محل اجرای طرح را نمیدهد، به پرسشهای ناظر پاسخ ندهد و غیره)، در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، عدم همکاری مجری.
##### ۲-۲٫ مغایرت در اطلاعات فردی
اگر مجری، تماس را پاسخ دهد اما اطلاعات فردی (نام، نام خانوادگی و کد ملی) ثبت شده در اپلیکیشن با مشخصات صاحب طرح، مغایرت داشته باشد، در این صورت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه »مغایرت در اطلاعات فردی« انتخاب شود. در این حالت، برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی، پاسخ، مغایرت در اطلاعات فردی.
نکته: مشاغل خانوادگی (مشاغلی که یک نفر از اعضای خانواده تسهیلات را دریافت کرده و همه اعضا در اجرای طرح مشارکت دارند) و تسهیلات اعطایی دستگاههای حمایتی (مانند بهزیستی) به اعضای خانواده مددجو، مشمول این بند نمیشود.
##### ۳-۲٫ عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
اگر مجری، تماس را پاسخ دهد و اظهار داشته باشد که هیچ تسهیلاتی طی سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ از دستگاهی که نام آن به عنوان ارائه دهنده خدمت در بخش زیستبوم ثبت شده است، دریافت نکرده است، در این صورت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« انتخاب شود. در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع.
نکته: در صورتی که مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را در سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت کرده است، در این شرایط نیز بایستی گزینه عدم دریافت تسهیلات انتخاب شود. چرا که هدف، نظارت بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اعطایی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ است.
##### ۴-۲٫ مغایرت در محل (آدرس) اجرای طرح (شهرستان یا استان)
چنانچه مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات دریافت شده و شغل نیز ایجاد شده است اما استان یا شهرستان محل اجرای طرح، با استان یا شهرستان ثبت شده در اپلیکیشن مغایرت دارد، در این صورت بایستی نتیجه نظارت »برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی« ثبت شود و علت آن »مغایرت در محل اجرای طرح« درج گردد. ضروری است آدرس دقیق استان یا شهرستانی که طرح به آن منتقل شده است از مجری پرسیده شود و در قسمت مربوطه درج گردد. در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، مغایرت در محل اجرای طرح.
نکته: ۱٫ توجه شود که مشاغل سیار مانند تاکسی مشمول این نوع مغایرت نیست و بایستی ضمن هماهنگی با مجری جهت نظارت از طرح، در مکانی توافقی، مراجعه شود.
نکته: ۲٫ فقط مغایرت در استان یا شهرستان محل اجرای طرح مشمول این گزینه است؛ مغایرت در سطوح تقسیماتی پایینتر (یعنی: بخش، دهستان، روستا و غیره) بایستی تصحیح گردد و مشمول موارد مغایرت این بند نیست.
##### ۵-۲٫ غیرفعال بودن طرح
اگر مجری، تماس را پاسخ دهد و اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده است اما طرح فعالی جهت بازدید وجود ندارد، در این حالت بایستی گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب شود. جهت تعیین وضعیت نظارت، متناسب با شرایط طرح و بر اساس اظهارات تلفنی مجری، بایستی یکی از گزینههای زیر انتخاب شود:
###### ۱-۵-۲٫ عدم اجرای طرح
چنانچه طی تماس تلفنی برای ناظر محرز گردد که هدف از دریافت تسهیلات، اجرای طرح نبوده و تسهیلات دریافتی در محلی غیر از اجرای طرح، هزینه شده است (به عبارتی دیگر، محرز گردد که مجری در آینده هم قصد اجرای طرح را ندارد)؛ در این صورت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب و وضعیت »عدم اجرای طرح« ثبت گردد. در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، عدم اجرای طرح.
دلیل عدم اجرای طرح: مصرف تسهیلات در محل دیگر، نیاز به تسهیلات تکمیلی، مشکلات حقوقی و قانونی (مجوز و …)، فوت مجری، مهاجرت، حوادث و بلایای طبیعی، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری تسهیلات به فرد دیگر، سایر عوامل.
###### ۲-۵-۲٫ در حال ساخت و تجهیز
چنانچه مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را به تازگی دریافت کرده است و در حال اجرای طرح است اما جهت تکمیل و بهرهبرداری به زمان بیشتری احتیاج دارد، در این حالت بایستی طرح برگشت داده شده و گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب و وضعیت »در حال ساخت و تجهیز« ثبت گردد. ضروری است که از مجری در خصوص مدت زمان الزام جهت بهرهبرداری و مراجعه مجدد سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد. در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت به صورت تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، در حال ساخت و تجهیز، ثبت زمان اعلامی جهت نظارت مجدد (به عنوان مثال مجری اظهار میکند که یک ماه دیگر طرح تکمیل میشود و جهت نظارت از آن میتوان مراجعه کرد. زمان اعلامی مجری، یعنی ۱ ماه، در قسمت مربوطه درج گردد).
###### ۳-۵-۲٫ تعطیل
اگر مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده و طرح نیز اجرا شده است اما در حال حاضر طرح فعالی جهت بازدید وجود ندارد و به دلیلی طرح/شغل جمعآوری شده است. در این حالت براساس اظهارات مجری، اگر هیچ اثری از طرح اجرا شده (محل اجرا، تجهیزات، مواد و وسایل مرتبط با طرح) وجود نداشته باشد، بایستی طرح برگشت داده شده و علت آن غیرفعال بودن طرح و وضعیت »تعطیل« انتخاب گردد. ضروری است که از مجری در خصوص دلیل تعطیلی طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد. در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، تعطیل، انتخاب دلیل تعطیلی طرح.
دلیل تعطیلی طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
###### ۴-۵-۲٫ راکد
اگر مجری طی تماس تلفنی اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده و طرح نیز اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است اما پس از بهرهبرداری به دلیلی طرح غیرفعال شده باشد. در این حالت براساس اظهارات مجری، اگر مواد و تجهیزات مصرفی همچنان در محل اجرا وجود داشته باشد، بایستی طرح برگشت داده شده و علت آن غیرفعال بودن طرح و وضعیت »راکد« انتخاب گردد. ضروری است که از مجری در خصوص دلایل راکد بودن طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد. در این حالت برای نظارت مراجعه نشود و ثبت وضعیت طی تماس تلفنی صورت پذیرد. ثبت وضعیت: برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی؛ پاسخ، غیرفعال بودن طرح، راکد، انتخاب دلیل راکد بودن طرح.
دلیل راکد بودن طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
نکته: در مواردی که طرح برگشت داده میشود ناظر بایستی روند ارجاعات طرح را به مجری توضیح دهد.
فرآیند ارجاع:
۱٫ ابتدا مورد انحراف/مغایرت ثبت شده به کارگروه نظارت شهرستان، جهت بررسی، ارجاع داده میشود.
۲٫ پس از اعلام نظر کارگروه نظارت شهرستان، پرونده به کارگروه نظارت استان جهت بررسی مجدد و انجام اقدام مقتضی ارجاع داده خواهد شد.
۳٫ در صورتی که برای کارگروه نظارت استان محرز گردد که مجری تخلف کرده است (منظور از تخلف مجری این است که مجری تسهیلات را دریافت کرده باشد اما طرح اجرا نشده باشد)؛ آنگاه تسهیلات دریافتی مطابق نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، همراه با ۶ درصد جریمه وجه التزام، دین به حال میگردد.
### ماده:۴ الزامات نظارت میدانی
– ناظر بایستی قبل از حضور در محل اجرای طرح، با استفاده از نرمافزارهای مسیریاب، مسیر را بررسی نماید.
– حضور به موقع در محل اجرای طرح، همراه داشتن مدارک شناسایی و کارت نظارت الزامی است.
– الزامی است که ناظر برای ورود به محل اجرای طرح، حتی اگر درب ورودی کاملاً باز باشد، از مجری کسب اجازه نماید.
### ماده:۵ تعیین وضعیت در نظارت میدانی
پس از مراجعه ناظر به محل اجرای طرح، ابتدا باید سوالات صفحات »مشخصات مجری«، »جزئیات طرح« و »اطلاعات زیستبوم«، از مجری پرسیده شود و پس از انتخاب گزینه ارسال به پایش میدانی، با توجه به جوابهای دریافتی از مجری و مطابقت آن با پاسخهای درج شده در اپلیکیشن، یکی از گزینههای »عدم امکان نظارت« یا »امکان نظارت« را مطابق با دستورالعمل زیر انتخاب نمایید.
#### ۱٫ عدم امکان نظارت
علیرغم بررسیهای صورت گرفته در تماس قبل از مراجعه، ممکن است در هنگام مراجعه به محل اجرای طرح با شرایطی مواجه شوید که امکان انجام نظارت وجود نداشته باشد، در این حالت بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود. مواردی که به واسطه آن بایستی گزینه عدم امکان نظارت انتخاب میشود، به شرح ذیل است:
##### ۱-۱٫ عدم همکاری مجری
چنانچه علیرغم هماهنگی تلفنی، در هنگام مراجعه به محل اجرای طرح، هماهنگی الزام با ناظر جهت نظارت از طرح صورت نگیرد (موارد عدم همکاری: مجری در محل حضور نداشته باشد، مجری در محل حضور داشته باشد اما اجازه ورود ندهد و غیره)، در این صورت بایستی در اپلیکیشن گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »عدم همکاری مجری« ثبت شود و توضیحات مربوط به آن درج گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت، عدم همکاری مجری.
##### ۲-۱٫ مغایرت در محل (آدرس) اجرای طرح (شهرستان یا استان)
چنانچه در مراجعه حضوری محرز گردد که تسهیلات دریافت شده و شغل نیز ایجاد شده است اما استان یا شهرستان اجرای طرح، مغایر با استان یا شهرستان ثبت شده در اپلیکیشن باشد، در این صورت بایستی وضعیت »عدم امکان نظارت« ثبت شود و علت آن »مغایرت در محل اجرای طرح« درج گردد. ضروری است آدرس دقیق استان یا شهرستانی که طرح به آن منتقل شده است از مجری پرسیده شود و در قسمت مربوطه درج گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت، مغایرت در محل اجرای طرح.
##### ۳-۱٫ عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
اگر هنگام مراجعه حضوری، مجری اظهار داشته باشد که هیچ تسهیلاتی طی سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ از دستگاهی که نام آن به عنوان ارائه دهنده خدمت در بخش زیستبوم ثبت شده است، دریافت نکرده است، در این صورت امکان نظارت وجود ندارد. در این شرایط بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« ثبت گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع.
نکته: در صورتی که مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را دریافت نموده است اما تاریخ دریافت تسهیلات سالی غیر از ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ باشد در این صورت نیز بایستی گزینه عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع انتخاب شود.
##### ۴-۱٫ غیرفعال بودن طرح
اگر مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده است اما هنگام مراجعه طرح فعالی جهت بازدید وجود نداشته باشد، در این حالت بایستی گزینه غیرفعال بودن طرح انتخاب شود و برای تعیین وضعیت طرح، متناسب با شرایط پیشرو (بر اساس اظهارات مجری و مشاهدات ناظر) یکی از گزینههای زیر انتخاب شود:
###### ۱-۴-۱٫ عدم اجرای طرح
چنانچه برای ناظر محرز گردد که هدف از دریافت تسهیلات، اجرای طرح نبوده و تسهیلات دریافتی در محلی غیر از اجرای طرح، هزینه شده است (به عبارتی دیگر محرز گردد که مجری در آینده هم قصد اجرای طرح را ندارد)؛ در این صورت بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »عدم اجرای طرح« ثبت گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، عدم اجرای طرح، انتخاب دلیل عدم اجرا.
دلیل عدم اجرای طرح: مصرف تسهیلات در محل دیگر، نیاز به تسهیلات تکمیلی، مشکلات حقوقی و قانونی (مجوز و …)، فوت مجری، مهاجرت، حوادث و بلایای طبیعی، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری تسهیلات به فرد دیگر، سایر عوامل.
###### ۲-۴-۱٫ در حال ساخت و تجهیز
چنانچه طرح به بهرهبرداری نرسیده باشد اما برای ناظر محرز گردد که مجری در حال اجرای طرح است و تسهیلات دریافتی جهت تجهیز و اجرای طرح هزینه شده است (اقدامات صورت گرفته در خصوص راهاندازی کسب و کار مشهود باشد، به عنوان مثال تجهیزات و ابزارآلات مورد نیاز خریداری شده باشد یا کارگاه/محلی جهت اجرا در حال آمادهسازی باشد)، در این صورت بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »در حال ساخت و تجهیز« ثبت گردد. ضروری است که از مجری در خصوص مدت زمان الزام جهت بهرهبرداری و مراجعه مجدد سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، در حال ساخت و تجهیز، ثبت زمان اعلامی جهت نظارت مجدد طرح (به عنوان مثال مجری اظهار میکند که یک ماه دیگر طرح تکمیل میشود و جهت نظارت از آن میتوان مراجعه کرد. زمان اعلامی مجری، یعنی ۱ ماه، در قسمت مربوطه درج گردد).
###### ۳-۴-۱٫ تعطیل
چنانچه در زمان مراجعه، مجری اظهار داشته باشد که طرح اجرا و به بهرهبرداری رسیده است اما پس از مدتی فعالیت به دلایل مشخص، کسب و کار مذکور جمعآوری شده است، در این حالت اگر هیچ اثری از طرح اجرا شده (محل اجرا، تجهیزات، مواد و وسایل مرتبط با طرح) وجود نداشته باشد، بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »غیرفعال بودن طرح« و وضعیت »تعطیل« انتخاب گردد. ضروری است که از مجری در خصوص دلایل تعطیلی طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، تعطیل، انتخاب دلیل تعطیلی طرح.
دلیل تعطیلی طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
###### ۴-۴-۱٫ راکد
چنانچه در زمان مراجعه، مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات بانکی را دریافت کرده و طرح نیز اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است اما پس از بهرهبرداری به دلیلی طرح غیرفعال شده باشد. در این حالت اگر مواد و تجهیزات مصرفی همچنان در محل اجرا وجود داشته باشد، بایستی گزینه »عدم امکان نظارت« انتخاب شود و علت آن »غیرفعال بودن طرح« و وضعیت »راکد« انتخاب گردد. ضروری است که از مجری در خصوص دلایل راکد بودن طرح سوال شود و در قسمت مربوطه درج گردد. ثبت وضعیت: عدم امکان نظارت؛ غیرفعال بودن طرح، راکد، انتخاب دلیل راکد بودن طرح.
دلیل راکد بودن طرح: عدم صرفه اقتصادی طرح ناشی از نوسانات اقتصادی، نیاز به تسهیلات تکمیلی، نداشتن بازار فروش، فوت مجری، مهاجرت، بیماری صعبالعجب و از کار افتادگی، حوادث و بلایای طبیعی، کمبود نیروی انسانی، ناکافی بودن مهارتهای کسب و کار، واگذاری طرح به غیر، سوء مدیریت مجری طرح، سایر عوامل.
نکته: ضروری است در موارد عدم امکان نظارت، تصویر مربوط به محل مراجعه شده بارگذاری شود.
نکته مهم:
در صورتی که هماهنگی تلفنی قبل از مراجعه به درستی انجام شود، قاعدتاً بایستی با موارد »عدم امکان نظارت« به ندرت مواجه شویم چرا که تمام موارد این بخش، حین تماس تلفنی قابل احصا شدن هستند و بایستی این دسته از موارد برگشت داده شود. علت افزودن این بخش، موارد استثنایی است که ممکن است حین تماس محرز نشود. لذا انتظار میرود آمار ثبتی این بخش بسیار پایین باشد.
#### ۲٫ امکان نظارت
پس از ارسال طرح به پایش میدانی، در صورتی که تسهیلات در یکی از سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ دریافت شده و طرح نیز اجرا شده باشد. در این حالت گزینه »امکان نظارت« انتخاب میشود. در این وضعیت انتخابی، امکان ثبت مغایرتهای جزئی وجود دارد و در صورت مشاهده، میتوان اطلاعات دقیق و صحیح را در قسمت مربوطه درج کرد. مغایرتهایی که میتوان حین نظارت میدانی و در وضعیت امکان نظارت ثبت کرد، به شرح ذیل است:
##### ۱-۲٫ مغایرت در عنوان طرح
چنانچه عنوان طرح ثبت شده در اپلیکیشن متفاوت با طرح اجرا شده باشد (به عنوان مثال عنوان طرح در اپلیکیشن زنبورداری درج شده باشد اما طرحی که اجرا شده است، دامداری باشد)، در این صورت بایستی گزینه »مغایرت در عنوان طرح« انتخاب شود. با انتخاب این گزینه امکان انتخاب عنوان صحیح طرح اجرا شده فراهم میشود و بایستی عنوان صحیح در قسمت مربوطه درج گردد. ثبت وضعیت: امکان نظارت؛ مغایرت در عنوان طرح.
##### ۲-۲٫ مغایرت در اطلاعات زیستبوم
چنانچه اطلاعات ثبت شده در قسمت زیستبوم مغایر با اظهارات مجری باشد، در این حالت بایستی گزینه مغایرت در اطلاعات زیستبوم انتخاب شود، با انتخاب این گزینه کلیه اطلاعات ثبت شده در این قسمت به غیر از نام دستگاه قابل ویرایش است (از جمله مبلغ تسهیلات، مؤسسه عامل، نوع تسهیلات، تاریخ تأمین) و میتوانید اطلاعات صحیح مربوط به آنها را در قسمت مربوطه درج نمایید. ثبت وضعیت: امکان نظارت؛ مغایرت در اطلاعات زیستبوم.
نکته: ۱٫ چنانچه مجری اظهار داشته باشد که نام دستگاه ارائه دهنده تسهیلات اشتباه است و تسهیلات از دستگاه دیگری به غیر از دستگاه درج شده در قسمت زیستبوم دریافت شده است، این حالت، مشمول موارد مغایرت در اطلاعات زیستبوم نیست و در مورد مذکور بایستی وضعیت »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« ثبت شود.
نکته: ۲٫ در صورتی که مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را دریافت کرده است اما تاریخ دریافت تسهیلات سالی غیر از ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ است، این حالت جز موارد مغایرت زیستبوم نیست و در این شرایط بایستی گزینه »عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع« انتخاب گردد.
نکته: ۳٫ توجه داشته باشید که تاریخ دریافت تسهیلات فقط بین دو سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ قابل تغییر و ویرایش است.
##### ۳-۲٫ عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی
چنانچه تسهیلات دریافت شده باشد و طرح نیز اجرا شده باشد، اما برآورد کلی ناظر بر این باشد که مبلغ تسهیلات دریافتی متناسب با هزینه صرف شده جهت اجرای طرح نیست (یعنی مبلغ تسهیلات دریافتی بیشتر از مبلغ مورد نیاز جهت اجرای طرح مورد نظارت باشد)، در این صورت بایستی گزینه »عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی« ثبت شود. ثبت وضعیت: امکان نظارت؛ عدم تطابق هزینهکرد اجرای طرح با تسهیلات دریافتی.
نکته: ۱٫ مشاهده سایر مغایرتها در مرحله مراجعه حضوری، به منزله عدم امکان نظارت است و مشمول گزینههای امکان نظارت نیست.
نکته: ۲٫ نتیجه مراجعه حضوری »عدم امکان نظارت« یا »امکان نظارت« است و گزینه »عدم ارسال به پایش میدانی« فقط در تماس تلفنی اتفاق میافتد.
نکته: ۳٫ در قسمت بارگذاری تصویر مربوط به اشتغال (طرح)، تصویر بارگذاری شده بایستی با عنوان طرح مطابقت داشته باشد.
نکته: ۴٫ ثبت موقعیت به دو صورت آنلاین و آفلاین امکانپذیر است.
### ماده:۶ اقدامات پس از نظارت طرح
پس از تکمیل فرم توسط ناظر و ارسال طرح نظارت شده، اقداماتی به شرح ذیل بایستی صورت پذیرد.
#### الف- ارسال طرح توسط ناظر و بررسی آن توسط مدیر واحد نظارت
پس از تکمیل فرم نظارت توسط ناظر از طریق اپلیکیشن نظارت میدانی پایش، طرح نظارت شده به قسمت »آماده ارسال« اپلیکیشن منتقل میشود. ناظر بایستی به قسمت آماده ارسال مراجعه کرده و طرحهای نظارت شده خود را ارسال نماید.
نکته: ۱٫ جهت ارسال طرح از قسمت آماده ارسال، بایستی به اینترنت دسترسی داشته باشید.
نکته: ۲٫ در صورتی که دسترسی به اینترنت امکانپذیر نباشد، میتوانید طرح را در قسمت آماده ارسال نگه دارید و در زمان دسترسی به اینترنت، طرح را ارسال نمایید.
نکته: ۳٫ پس از ارسال طرح توسط ناظر، مدیر واحد نظارت بایستی از طریق سامانه پایش، طرح را مورد بررسی قرار دهد. شایان ذکر است که در صورت تأیید طرح توسط مدیر واحد نظارت، طرح ثبت نهایی شده و جزء آمار نظارت آن واحد محسوب میشود.
مدیر واحد میتواند از طریق سامانه پایش و از مسیر: نظارت میدانی < طرحهای نظارت شده؛ تمام طرحهای ارسالی ناظران را مشاهده نماید. با انتخاب گزینه »بررسی« ذیل ستون عملیات، جزئیات اطلاعات ثبت شده برای هر طرح قابل مشاهده است (مطابق شکل ۱۴).
پس از بررسی اطلاعات ثبت شده، در صورتی که اطلاعات مورد تأیید است بایستی گزینه »تأیید و تکمیل« انتخاب شود. با انتخاب این گزینه طرح به قسمت »تکمیل شده« منتقل میشود.
در صورتی که پس از بررسی توسط مدیر محرز گردد که اطلاعات ثبت شده نیاز به ویرایش دارد (به عنوان مثال نتیجه نظارت به درستی انتخاب نشده باشد، اطلاعات ثبت شده ناقص باشد، تصویر بارگذاری شده مطابق با طرح نظارت شده نباشد و غیره)، در این صورت بایستی گزینه »بازگشت جهت اصلاح« انتخاب شود. با انتخاب این گزینه، طرح جهت ویرایش به اپلیکیشن ناظر مربوطه برگشت داده میشود و امکان ویرایش برای ایشان فراهم میگردد. بدیهی است پس از ویرایش، طرح بایستی از مسیر ذکر شده در بالا، مجدداً ارسال شود.
#### ب- تغییر وضعیت نظارت
در صورتی که ناظر قصد تغییر وضعیت نظارت طرح از طریق اپلیکیشن را داشته باشد، بایستی در قسمت طرحهای بارگیری شده، مطابق شکل ۱۳ گزینه »تغییر وضعیت نظارت طرح« را انتخاب کرده و وضعیت جدید را ثبت نمایید.
نکته: توجه داشته باشید که فقط دسترسی »ناظر« امکان نظارت و ورود به اپلیکیشن پایش را دارد. لیکن چنانچه مدیر واحد نظارت، قصد انجام نظارت میدانی را دارد بایستی دسترسی ناظر برای خود تعریف نمایید.
### **سوالات بخش الف: مسیر دریافت طرح در اپلیکیشن پایش**
**سوال ۱:**
کدام مرحله اولیه برای دریافت طرح در اپلیکیشن پایش است؟
A) بارگیری طرح
B) ورود به اپلیکیشن
C) شروع پایش
D) تعیین وضعیت اولیه نظارت
**جواب: B**
**سوال ۲:**
برای بارگیری طرح در اپلیکیشن پایش، چه کاری باید انجام داد؟
A) ورود به اپلیکیشن
B) دریافت طرح
C) شروع پایش
D) تعیین وضعیت اولیه نظارت
**جواب: A**
**سوال ۳:**
برای بارگیری طرح در اپلیکیشن پایش، به چه نیاز دارید؟
A) دسترسی به اینترنت
B) کارت نظارت
C) مدارک شناسایی
D) تماس تلفنی
**جواب: A**
**سوال ۴:**
کدام گزینه پس از ورود به اپلیکیشن باید انتخاب شود؟
A) طرحهای بارگیری شده
B) دریافت طرح
C) شروع پایش
D) تعیین وضعیت اولیه نظارت
**جواب: B**
**سوال ۵:**
کدام مرحله پس از دریافت طرح است؟
A) ورود به اپلیکیشن
B) بارگیری طرح
C) شروع پایش
D) تعیین وضعیت اولیه نظارت
**جواب: B**
—
### **سوالات بخش ب: تعیین وضعیت اولیه نظارت**
**سوال ۶:**
برای شروع نظارت، ناظر باید وارد کدام قسمت شود؟
A) طرحهای بارگیری شده
B) دریافت طرح
C) شروع پایش
D) تعیین وضعیت اولیه نظارت
**جواب: A**
**سوال ۷:**
در قسمت “طرحهای بارگیری شده” چه طرحهایی قابل مشاهده هستند؟
A) طرحهای انتخاب شده برای نظارت
B) طرحهای بدون هماهنگی
C) طرحهای تکمیل شده
D) طرحهای رد شده
**جواب: A**
**سوال ۸:**
کدام گزینه باید برای شروع نظارت انتخاب شود؟
A) شروع پایش
B) دریافت طرح
C) تعیین وضعیت اولیه نظارت
D) تغییر وضعیت نظارت طرح
**جواب: A**
**سوال ۹:**
اطلاعات طرح پس از انتخاب “شروع پایش” چه میشود؟
A) پاک میشود
B) نمایش داده میشود
C) حذف میشود
D) به روز میشود
**جواب: B**
**سوال ۱۰:**
کدام مرحله پیش از “شروع پایش” است؟
A) دریافت طرح
B) بارگیری طرح
C) تعیین وضعیت اولیه نظارت
D) تغییر وضعیت نظارت طرح
**جواب: C**
—
### **سوالات بخش ج: سوالات تماس**
**سوال ۱۱:**
ناظر باید حداکثر چند ساعت قبل از مراجعه حضوری با مجری تماس بگیرد؟
A) ۱۲ ساعت
B) ۲۴ ساعت
C) ۴۸ ساعت
D) ۷۲ ساعت
**جواب: B**
**سوال ۱۲:**
کدام گزینه برای تماس با مجری استفاده میشود؟
A) شروع پایش
B) تماس
C) دریافت طرح
D) تعیین وضعیت اولیه نظارت
**جواب: B**
**سوال ۱۳:**
ناظر باید در تماس تلفنی چه اطلاعاتی را از مجری دریافت کند؟
A) نام و نام خانوادگی مجری
B) مبلغ تسهیلات و دستگاه پرداختکننده
C) عنوان طرح
D) همه بالا
**جواب: D**
**سوال ۱۴:**
اگر مجری با زمان مراجعه ناظر موافق نباشد، چه کاری باید انجام داد؟
A) مراجعه حضوری بدون هماهنگی
B) هماهنگی زمان دیگر
C) ثبت عدم همکاری
D) ثبت عدم پاسخ
**جواب: B**
**سوال ۱۵:**
ناظر باید از مجری درخواست کند که کدام مدارک را در زمان نظارت در دسترس داشته باشد؟
A) مجوز و پروانه کسب
B) مدارک مهارتی
C) اجارهنامه
D) همه بالا
**جواب: D**
—
### **سوالات بخش ماده ۳: تعیین وضعیت در تماس تلفنی**
**سوال ۱۶:**
اگر مجری تماس ناظر را پاسخ ندهد، ناظر باید چه کار کند؟
A) مجدداً تماس گرفته و در صورت عدم پاسخ، ثبت عدم پاسخ
B) مراجعه حضوری
C) ثبت عدم همکاری
D) ثبت غیرفعال بودن طرح
**جواب: A**
**سوال ۱۷:**
اگر مجری تماس را پاسخ دهد اما همکاری نکند، چه وضعیتی باید ثبت شود؟
A) عدم پاسخ
B) عدم همکاری مجری
C) مغایرت در اطلاعات فردی
D) عدم دریافت تسهیلات
**جواب: B**
**سوال ۱۸:**
اگر اطلاعات فردی مجری با اطلاعات ثبت شده در اپلیکیشن مغایرت داشته باشد، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم همکاری
B) ثبت مغایرت در اطلاعات فردی
C) ثبت عدم پاسخ
D) ثبت غیرفعال بودن طرح
**جواب: B**
**سوال ۱۹:**
اگر مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را در سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت نکرده است، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم همکاری
B) ثبت عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
C) ثبت مغایرت در اطلاعات فردی
D) ثبت غیرفعال بودن طرح
**جواب: B**
**سوال ۲۰:**
اگر محل اجرای طرح با استان یا شهرستان ثبت شده در اپلیکیشن مغایرت داشته باشد، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم همکاری
B) ثبت مغایرت در محل اجرای طرح
C) ثبت عدم دریافت تسهیلات
D) ثبت غیرفعال بودن طرح
**جواب: B**
—
### **سوالات بخش ماده ۴: الزامات نظارت میدانی**
**سوال ۲۱:**
ناظر باید قبل از حضور در محل اجرای طرح چه کاری انجام دهد؟
A) بررسی مسیر با نرمافزارهای مسیریاب
B) دریافت مدارک شناسایی
C) دریافت کارت نظارت
D) همه بالا
**جواب: D**
**سوال ۲۲:**
حضور به موقع در محل اجرای طرح با چه مشخص میشود؟
A) کارت نظارت
B) مدارک شناسایی
C) تأیید مجری
D) همه بالا
**جواب: D**
**سوال ۲۳:**
ناظر برای ورود به محل اجرای طرح باید چه کار کند؟
A) اجازه گرفتن از مجری
B) ورود بدون اجازه
C) تماس با مدیر واحد نظارت
D) ثبت عدم همکاری
**جواب: A**
**سوال ۲۴:**
اگر درب ورودی محل اجرای طرح باز باشد، ناظر باید چه کار کند؟
A) ورود بدون اجازه
B) اجازه گرفتن از مجری
C) تماس با مدیر واحد نظارت
D) ثبت عدم همکاری
**جواب: B**
**سوال ۲۵:**
ناظر باید کدام مدارک را همراه خود داشته باشد؟
A) کارت نظارت
B) مدارک شناسایی
C) تأییدیه مدیر واحد نظارت
D) همه بالا
**جواب: D**
—
### **سوالات بخش ماده ۵: تعیین وضعیت در نظارت میدانی**
**سوال ۲۶:**
پس از مراجعه به محل اجرای طرح، ناظر باید کدام سوالات را از مجری بپرسد؟
A) مشخصات مجری
B) جزئیات طرح
C) اطلاعات زیستبوم
D) همه بالا
**جواب: D**
**سوال ۲۷:**
اگر مجری همکاری نکند، چه وضعیتی باید ثبت شود؟
A) عدم امکان نظارت
B) امکان نظارت
C) غیرفعال بودن طرح
D) در حال ساخت و تجهیز
**جواب: A**
**سوال ۲۸:**
اگر محل اجرای طرح با استان یا شهرستان ثبت شده مغایرت داشته باشد، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم امکان نظارت
B) ثبت امکان نظارت
C) ثبت غیرفعال بودن طرح
D) ثبت در حال ساخت و تجهیز
**جواب: A**
**سوال ۲۹:**
اگر مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را در سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت نکرده است، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم امکان نظارت
B) ثبت امکان نظارت
C) ثبت غیرفعال بودن طرح
D) ثبت در حال ساخت و تجهیز
**جواب: A**
**سوال ۳۰:**
اگر مجری اظهار داشته باشد که طرح فعالی جهت بازدید وجود ندارد، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم امکان نظارت
B) ثبت امکان نظارت
C) ثبت غیرفعال بودن طرح
D) ثبت در حال ساخت و تجهیز
**جواب: A**
—
### **سوالات بخش ماده ۶: اقدامات پس از نظارت طرح**
**سوال ۳۱:**
پس از تکمیل فرم نظارت، ناظر باید طرح را به کدام قسمت ارسال کند؟
A) آماده ارسال
B) طرحهای بارگیری شده
C) طرحهای نظارت شده
D) طرحهای تکمیل شده
**جواب: A**
**سوال ۳۲:**
برای ارسال طرح، ناظر به چه نیاز دارد؟
A) دسترسی به اینترنت
B) کارت نظارت
C) مدارک شناسایی
D) تأیید مجری
**جواب: A**
**سوال ۳۳:**
اگر دسترسی به اینترنت امکانپذیر نباشد، ناظر باید چه کار کند؟
A) طرح را حذف کند
B) طرح را در قسمت آماده ارسال نگه دارد
C) طرح را به طرحهای نظارت شده انتقال دهد
D) طرح را به طرحهای تکمیل شده انتقال دهد
**جواب: B**
**سوال ۳۴:**
پس از ارسال طرح توسط ناظر، کدام فرد باید طرح را بررسی کند؟
A) مدیر واحد نظارت
B) مجری طرح
C) ناظر
D) کارگروه نظارت شهرستان
**جواب: A**
**سوال ۳۵:**
اگر مدیر واحد نظارت اطلاعات ثبت شده را تأیید کند، طرح به کدام قسمت منتقل میشود؟
A) آماده ارسال
B) طرحهای بارگیری شده
C) طرحهای نظارت شده
D) طرحهای تکمیل شده
**جواب: D**
—
### **سوالات تکمیلی**
**سوال ۳۶:**
کدام گزینه برای شروع نظارت استفاده میشود؟
A) شروع پایش
B) دریافت طرح
C) تعیین وضعیت اولیه نظارت
D) تغییر وضعیت نظارت طرح
**جواب: A**
**سوال ۳۷:**
اگر مجری تماس را پاسخ ندهد، ناظر باید چه کار کند؟
A) مراجعه حضوری
B) ثبت عدم پاسخ
C) ثبت عدم همکاری
D) ثبت غیرفعال بودن طرح
**جواب: B**
**سوال ۳۸:**
اگر مجری اظهار داشته باشد که تسهیلات را در سالهای ۱۴۰۲ یا ۱۴۰۳ دریافت نکرده است، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم همکاری
B) ثبت عدم دریافت تسهیلات در سال مرجع
C) ثبت مغایرت در اطلاعات فردی
D) ثبت غیرفعال بودن طرح
**جواب: B**
**سوال ۳۹:**
ناظر باید کدام مدارک را همراه خود داشته باشد؟
A) کارت نظارت
B) مدارک شناسایی
C) تأییدیه مدیر واحد نظارت
D) همه بالا
**جواب: D**
**سوال ۴۰:**
اگر محل اجرای طرح با استان یا شهرستان ثبت شده مغایرت داشته باشد، چه باید انجام داد؟
A) ثبت عدم امکان نظارت
B) ثبت امکان نظارت
C) ثبت غیرفعال بودن طرح
D) ثبت در حال ساخت و تجهیز
**جواب: A**
دستورالعمل نظارت میدانی بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال، ذیل تبصره ۲ قانون بودجه کشور dastor
مقدمه:
به استناد بند “ت” تبصره ۲ قانون بودجه کشور در سال ۱۴۰۳، مسئولیت نظارت میدانی بر اجرای این تبصره بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. این دستورالعمل به منظور ایجاد وحدت رویه در نحوه نظارت میدانی بر عملکرد اعطای تسهیلات موضوع این تبصره تدوین شده است. هدف اصلی، نظارت بر چگونگی تحقق اهداف کمی و کیفی اشتغال و همچنین راستیآزمایی توزیع منابع و جلوگیری از انحراف در سرمایهگذاری طرحهای کسب و کار است.
ماده ۱: تعاریف
- مجری: فرد بهرهمند از تسهیلات اشتغال که به منظور اجرا، تثبیت یا توسعه طرح کسب و کار اقدام کرده است.
- نظارت میدانی: بررسی، مطابقت، رفع اشکال، اصلاح و وارسی کمی و کیفی کلیه طرحهایی که تسهیلات اشتغال دریافت کردهاند.
- واحد نظارت: مؤسسه، نهاد حقوقی یا افرادی که دارای مجوز مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی یا سایر مجوزهای مورد تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند و طرف قرارداد استانها برای انجام نظارت میدانی طرحهای اشتغال میباشند.
- ناظر: کارشناسان واحد نظارت که مسئولیت نظارت میدانی بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال موضوع این شیوهنامه را بر عهده دارند و به اختصار ناظر نامیده میشوند.
- کارگروه نظارت شهرستان: کارگروهی متشکل از نمایندگان فرمانداری شهرستان (رئیس)، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان (دبیر)، دستگاه اجرایی و مؤسسه عامل حسب موضوع.
- کارگروه نظارت استان: کارگروهی متشکل از نمایندگان معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری (رئیس)، اداره کل امور اقتصادی و دارایی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی (دبیر)، مؤسسات عامل و دستگاه اجرایی حسب موضوع.
- کارگروه نظارت ملی: کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، مؤسسات عامل و دستگاه اجرایی مربوطه حسب موضوع.
- سال مرجع: منظور از سال مرجع در این شیوهنامه سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ است.
- مؤسسه عامل: بانک یا مؤسسه اعتباری غیر بانکی دارای قرارداد عاملیت پرداخت تسهیلات و یا معرفی شده از سوی بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات اشتغال موضوع منابع تبصره ۲ قانون بودجه.
- سامانه: منظور سامانه نظارت میدانی پایش به آدرس اینترنتی payesh.mcls.gov.ir است.
- اپلیکیشن: منظور اپلیکیشن نظارت میدانی پایش است.
- تسهیلات ایجادی: تسهیلاتی که به منظور اجرای طرح جدید (ایجاد شغل جدید) پرداخت شده باشد، یعنی طرح (شغل) از قبل وجود نداشته و صرفاً به موجب دریافت تسهیلات، طرح اجرا شده باشد (شغل جدید ایجاد شده باشد). این نوع تسهیلات را «ایجادی» گویند.
- تسهیلات توسعهای: تسهیلاتی که به منظور توسعه طرح (شغل) پرداخت شده باشد، یعنی طرح (شغل) از قبل وجود داشته و دریافت تسهیلات موجب ارتقا درآمدی یا افزایش اشتغال در آن کسب و کار شده باشد. این نوع تسهیلات را «توسعهای» گویند.
- تسهیلات تثبیت یا پایدارسازی: تسهیلاتی که به منظور تثبیت یا پایدارسازی طرح (شغل) پرداخت شده باشد، یعنی شغل وجود داشته اما جهت تداوم و پایداری، نیازمند دریافت تسهیلات بوده و به موجب دریافت تسهیلات، شغل پایدار مانده و فرد بیکار نشده باشد. این نوع تسهیلات را از نوع «تثبیت یا پایدارسازی» گویند.
- طرح تعطیل: اگر طرح به بهرهبرداری رسیده باشد اما پس از مدتی فعالیت به دلایلی طرح/شغل جمعآوری شده باشد. در این حالت، اگر هیچ اثری از طرح اجرا شده (محل اجرا، تجهیزات، مواد و وسایل مرتبط با طرح) وجود نداشته باشد، وضعیت این نوع طرح را تعطیل گویند.
- طرح راکد: اگر طرح به بهرهبرداری رسیده باشد اما پس از بهرهبرداری به دلایلی غیرفعال شده باشد. در این حالت، چنانچه مواد و تجهیزات مصرفی همچنان در محل اجرا وجود داشته باشد، وضعیت این نوع طرح را راکد گویند.
ماده ۲: سطوح نظارتی در چهارچوب شیوهنامه اجرایی
نظارت بر تسهیلات اشتغال اعطایی در سه سطح انجام میشود:
- نظارت دستگاههای اجرایی/مؤسسه عامل:
- نظارتهای قبل، حین و پس از اجرای طرح بر عهده دستگاه ارائهدهنده خدمت است.
- نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نافی نظارت تخصصی دستگاه اجرایی نیست.
- پیشبینی ساز و کار اجرایی به منظور پشتیبانی (خرید خدمات تخصصی، خودرو و …) در چارچوب منابع در دسترس توسط آن دستگاه مورد تأکید است.
- نظارت واحدهای نظارتی:
- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه نظارت میدانی بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال ذیل تبصره ۲ قانون بودجه کشور را برعهده دارد.
- این وزارتخانه از ظرفیت مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی تحت عنوان «واحدهای نظارتی» برای نظارت بر طرحهای کسب و کار خرد و کوچک استفاده میکند.
- نظارت از طرحهای خرد به صورت تصادفی و حداکثر ظرف مدت ۳ ماه پس از پرداخت تسهیلات انجام میشود.
- موارد مغایرت/تخلف/انحراف مشاهده شده به کارگروه نظارت شهرستان از طریق ثبت در اپلیکیشن پایش اعلام میشود.
- نظارت میدانی از مشاغل خانگی به صورت مشترک (حداقل به صورت ۲ نفره و لزوماً یکی از ناظرین همجنس (زن – مرد)) انجام میشود.
- نظارت حاکمیتی:
- نظارت حاکمیتی در سطوح شهرستان، استان و ملی انجام میشود.
- تمامی مصوبات کارگروههای نظارت لازمالاجرا بوده و نیازی به مطرح شدن طرحهای موضوع قانون در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و شورای برنامهریزی استان ندارد.
وظایف کارگروههای نظارت:
- کارگروه نظارت شهرستان:
- انجام نظارت عالی بر دستگاهها و مؤسسات عامل به منظور هدایت و راهبری فرآیند پرداخت تسهیلات.
- نظارت میدانی بر طرحهای کارفرمایی و خود اشتغالی با تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد ریال به صورت تصادفی.
- اعمال نظارتهای مدیریتی بر واحدهای نظارتی/دستگاههای اجرایی و مؤسسات عامل موضوع این شیوهنامه در سطح شهرستان.
- ایجاد هماهنگی با نمایندگان دستگاههای اجرایی و مؤسسات عامل به منظور رفع مغایرتهای احصاء شده در نظارتهای انجام شده و تسهیل در فرآیندهای اجرایی.
- رسیدگی به انحرافات احتمالی و اتخاذ تصمیم لازم برابر گزارش دستگاههای اجرایی و واحدهای نظارتی تا سقف ۱۵ میلیارد ریال و ارائه گزارش آن به کارگروه نظارت استان.
- بررسی شکایات مجری طرحها از دستگاههای اجرایی/مؤسسات عامل در سطح شهرستان.
- کارگروه نظارت استان:
- انجام نظارت عالی بر دستگاهها و مؤسسات عامل به منظور هدایت و راهبری فرآیند پرداخت تسهیلات.
- نظارت میدانی بر طرحهای کارفرمایی و خود اشتغالی با مبلغ تسهیلات ۱۵ تا ۳۰۰ میلیارد ریال به صورت تمام شماری.
- نظارت بر طرحهای برخوردار از تسهیلات کمتر از ۱۵ میلیارد ریال به صورت تصادفی.
- ایجاد هماهنگی با نمایندگان دستگاههای اجرایی و مؤسسه عامل به منظور رفع مغایرتهای احصاء شده در نظارتهای انجام شده و تسهیل در فرآیندهای اجرایی.
- رسیدگی به انحرافات احتمالی و اتخاذ تصمیم لازم برابر گزارش دستگاههای اجرایی و واحدهای نظارتی برای طرحهای اشتغال برخوردار از تسهیلات با مبلغ ۱۵ میلیارد ریال الی ۳۰۰ میلیارد ریال.
- اعمال نظارتهای مدیریتی بر واحدهای نظارتی/دستگاههای اجرایی و مؤسسات عامل موضوع این شیوهنامه در سطح استان.
- بررسی شکایات مجری طرحها از دستگاههای اجرایی/مؤسسات عامل در سطح استان.
- کارگروه نظارت ملی:
- انجام نظارت عالی بر دستگاهها و مؤسسات عامل به منظور هدایت و راهبری فرآیند پرداخت تسهیلات.
- نظارت میدانی بر طرحهای کارفرمایی و خود اشتغالی با تسهیلات بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال به صورت تمام شماری.
- نظارت بر طرحهای برخوردار از تسهیلات کمتر از ۳۰۰ میلیارد ریال به صورت تصادفی.
- ایجاد هماهنگی با نمایندگان دستگاههای اجرایی و مؤسسات عامل به منظور رفع مغایرتهای احصاء شده در نظارتهای انجام شده و تسهیل در فرآیندهای اجرایی.
- رسیدگی به انحرافات احتمالی و اتخاذ تصمیم لازم برابر گزارش دستگاههای اجرایی و واحدهای نظارتی برای طرحهای اشتغال برخوردار از تسهیلات با مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال و بیشتر.
- اعمال نظارتهای مدیریتی بر واحدهای نظارتی/دستگاههای اجرایی و مؤسسات عامل موضوع این شیوهنامه در سطح کشور.
- بررسی شکایات مجری طرحها از دستگاههای اجرایی/مؤسسات عامل در سطح استان.
ماده ۳: تعیین وضعیت در تماس تلفنی (تماس قبل از مراجعه)
ناظر باید قبل از مراجعه به محل اجرای طرح، با مجری تماس گرفته و هماهنگی لازم جهت مراجعه صورت پذیرد. ممکن است در تماس، با شرایطی مواجه شوید که بهواسطه آن نیاز به مراجعه حضوری به محل اجرای طرح نباشد و ثبت نتیجه نظارت در تماس تلفنی صورت پذیرد. در این شرایط بایستی گزینه «برگشت و عدم ارسال به پایش میدانی» انتخاب شود.
ماده ۴: الزامات نظارت میدانی
- ناظر باید قبل از حضور در محل اجرای طرح، با استفاده از نرمافزارهای مسیریاب، مسیر را بررسی کند.
- حضور به موقع در محل اجرای طرح، همراه داشتن مدارک شناسایی و کارت نظارت الزامی است.
- الزامی است که ناظر برای ورود به محل اجرای طرح، حتی اگر درب ورودی کاملاً باز باشد، از مجری کسب اجازه کند.
ماده ۵: تعیین وضعیت در نظارت میدانی
پس از مراجعه ناظر به محل اجرای طرح، ابتدا باید سؤالات صفحات «مشخصات مجری»، «جزئیات طرح» و «اطلاعات زیستبوم» از مجری پرسیده شود و پس از انتخاب گزینه ارسال به پایش میدانی، با توجه به جوابهای دریافتی از مجری و مطابقت آن با پاسخهای درج شده در اپلیکیشن، یکی از گزینههای «عدم امکان نظارت» یا «امکان نظارت» انتخاب شود.
ماده ۶: اقدامات پس از نظارت
- ارسال طرح توسط ناظر: ناظر پس از تکمیل فرم نظارت، طرح را از طریق اپلیکیشن پایش ارسال میکند.
- بررسی طرح توسط مدیر واحد نظارت: مدیر واحد نظارت طرحهای ارسالی ناظران را بررسی کرده و در صورت تأیید، طرح را ثبت نهایی میکند.
- تغییر وضعیت نظارت: ناظر میتواند وضعیت نظارت طرح را از طریق اپلیکیشن تغییر دهد.
این دستورالعمل به منظور نظارت مؤثر بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال و جلوگیری از انحراف در سرمایهگذاری طرحهای کسب و کار تدوین شده است. نظارت میدانی توسط ناظران و کارگروههای نظارت در سطوح شهرستان، استان و ملی انجام میشود و نتایج آن در اپلیکیشن پایش ثبت میشود.
خلاصه
عنوان: دستورالعمل نظارت میدانی بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال، ذیل تبصره ۲ قانون بودجه کشور
- مقدمه:
مسئولیت نظارت میدانی بر اجرای تبصره ۲ قانون بودجه کشور در سال ۱۴۰۳ بر عهده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. این دستورالعمل به منظور ایجاد وحدت رویه در نحوه نظارت میدانی بر عملکرد اعطای تسهیلات اشتغال تدوین شده است. هدف اصلی نظارت، بررسی چگونگی تحقق اهداف کمی و کیفی اشتغال و جلوگیری از انحراف در سرمایهگذاری طرحهای کسب و کار است.
- تعاریف:
- مجری: فرد بهرهمند از تسهیلات اشتغال که به منظور اجرا، تثبیت یا توسعه طرح کسب و کار اقدام کرده است.
- نظارت میدانی: بررسی، مطابقت، رفع اشکال، اصلاح و وارسی کمی و کیفی کلیه طرحهایی که تسهیلات اشتغال دریافت کردهاند.
- واحد نظارت: مؤسسه، نهاد حقوقی یا افرادی که دارای مجوز مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی یا سایر مجوزهای مورد تأیید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند.
- ناظر: کارشناسان واحد نظارت که مسئولیت نظارت میدانی بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال را بر عهده دارند.
- مؤسسه عامل: بانک یا مؤسسه اعتباری غیر بانکی که دارای قرارداد عاملیت پرداخت تسهیلات اشتغال است.
- سطوح نظارتی:
نظارت بر تسهیلات اشتغال در سه سطح انجام میشود:
- نظارت دستگاه اجرایی: نظارت قبل، حین و پس از اجرای طرح بر عهده دستگاه ارائهدهنده خدمت است.
- نظارت واحدهای نظارتی: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق مراکز مشاوره و خدمات کارآفرینی به نظارت بر طرحهای کسب و کار خرد و کوچک میپردازد.
- نظارت حاکمیتی: نظارت در سطوح شهرستان، استان و ملی توسط کارگروههای نظارت انجام میشود.
- وظایف کارگروههای نظارت:
- کارگروه نظارت شهرستان: نظارت عالی بر دستگاهها و مؤسسات عامل، نظارت میدانی بر طرحهای کارفرمایی و خود اشتغالی با تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیارد ریال، ایجاد هماهنگی با دستگاههای اجرایی و مؤسسات عامل.
- کارگروه نظارت استان: نظارت عالی بر دستگاهها و مؤسسات عامل، نظارت میدانی بر طرحهای کارفرمایی و خود اشتغالی با تسهیلات ۱۵ تا ۳۰۰ میلیارد ریال، بررسی شکایات مجری طرحها.
- کارگروه نظارت ملی: نظارت عالی بر دستگاهها و مؤسسات عامل، نظارت میدانی بر طرحهای کارفرمایی و خود اشتغالی با تسهیلات بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال.
- فرآیند نظارت میدانی:
- تماس قبل از مراجعه حضوری: ناظر باید ۲۴ ساعت قبل از مراجعه حضوری با مجری تماس بگیرد و هماهنگیهای لازم را انجام دهد.
- بارگیری طرح در اپلیکیشن پایش: ناظر باید طرحهای مورد نظر خود را از طریق اپلیکیشن پایش بارگیری کند.
- تعیین وضعیت اولیه نظارت: ناظر پس از ورود به اپلیکیشن، وضعیت اولیه نظارت را تعیین میکند.
- مراجعه حضوری: ناظر به محل اجرای طرح مراجعه کرده و اطلاعات لازم را از مجری دریافت میکند.
- ثبت نتایج نظارت: ناظر نتایج نظارت را در اپلیکیشن پایش ثبت میکند.
- وضعیتهای ممکن در نظارت:
- عدم امکان نظارت: در صورتی که شرایط برای نظارت فراهم نباشد، ناظر وضعیت «عدم امکان نظارت» را ثبت میکند.
- امکان نظارت: در صورتی که شرایط برای نظارت فراهم باشد، ناظر وضعیت «امکان نظارت» را ثبت میکند.
- اقدامات پس از نظارت:
- ارسال طرح توسط ناظر: ناظر پس از تکمیل فرم نظارت، طرح را از طریق اپلیکیشن پایش ارسال میکند.
- بررسی طرح توسط مدیر واحد نظارت: مدیر واحد نظارت طرحهای ارسالی ناظران را بررسی کرده و در صورت تأیید، طرح را ثبت نهایی میکند.
- تغییر وضعیت نظارت: ناظر میتواند وضعیت نظارت طرح را از طریق اپلیکیشن تغییر دهد.
- الزامات نظارت میدانی:
- ناظر باید قبل از حضور در محل اجرای طرح، مسیر را بررسی کند.
- حضور به موقع در محل اجرای طرح، همراه داشتن مدارک شناسایی و کارت نظارت الزامی است.
- ناظر باید برای ورود به محل اجرای طرح، حتی اگر درب ورودی کاملاً باز باشد، از مجری کسب اجازه کند.
- نتیجهگیری:
این دستورالعمل به منظور نظارت مؤثر بر طریقه هزینهکرد تسهیلات اشتغال و جلوگیری از انحراف در سرمایهگذاری طرحهای کسب و کار تدوین شده است. نظارت میدانی توسط ناظران و کارگروههای نظارت در سطوح شهرستان، استان و ملی انجام میشود و نتایج آن در اپلیکیشن پایش ثبت میشود.
دیدگاهتان را بنویسید